Alanya'da 'tarihi' defile

Alanya'da 'tarihi' defile

01 Ekim 2017 Pazar 20:16
Alanya'da 'tarihi' defile
Türkiye’de haute couture akımının duayen isimlerinden ünlü modacı Vural Gökçaylı bugüne kadar dünyanın pek çok köşesinde sergilenmiş ‘‘Anadolu Medeniyetlerinden İzler’’ koleksiyonunu bu kez Alanya’nın tarihi Bedesten’inde izleyenlerin beğenisine sundu.
 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ev sahipliğinde gerçekleşen defile Alanya tarihinde düzenlenen ilk moda organizasyonu olma özelliği taşıyor. Görkemli davet için İstanbul’dan gelen iş, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri Vural Gökçaylı’yı bu özel gününde yalnız bırakmadılar.
ORGANİZASYONA RAHMİ KOÇ DA KATILDI
Alanya Belediyesi’nin katkılarıyla 30 Eylül tarihinde Alanya Kalesi’nin anıtsal yapılarından biri olan ve tarihi 13. yüzyıla dayanan tarihi Bedesten’de gerçekleşen defile, İstanbul cemiyet hayatının seçkin isimleri ile Alanya’nın önde gelen davetlilerini bir araya getirdi. Rahmi Koç’un onur konuğu olarak katılım gösterdiği davete ayrıca 9.Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in ailesi, Sevda-İbrahim Yazıcı, Güler Yiğit-Halil Değer, Sennur Hamamcıoğlu, Füsun Topbaş, Zerrin-Giray Bilimer, Tan Sağtürk gibi isimler ilgi gösterdi.
GÖKÇAYLI MUZ LİFİ VE İPEK KOZASINDAN ELBİSE TASARLADI
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından muz ekim alanlarının azalmasını önlemek, üretimi arttırmak ve atık muz gövdelerini değerlendirmek amacıyla 2015 yılında hayata geçirilen muz lifi projesinden ilham alan Vural Gökçaylı, bu defileye özel olarak muz lifinden ve Alanya ipeği kozasından üretilmiş 3 adet tasarımı izleyicilerin beğenisine sundu.
“ALANYA TÜRKİYE’NİN GİZLİ KALMIŞ TURİZM HAZİNESİ”
Dünyada ilk defa muz meyvesinin lifinden bir elbise üretildiğini belirten Vural Gökçaylı konuyla ilgili olarak; ‘‘Alanya tarihinde ilk defa gerçekleşen moda defilesine imza atmaktan dolayı sonsuz gurur duyuyorum. Ekibim ve ben bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde her türlü desteği veren başta Alanya Belediye Başkanı Sn. Adem Murat Yücel’e ve tüm emeği geçenlere en derin teşekkürlerimizi sunarız. Alanya, Türkiye’nin gizli kalmış turizm hazinesi. Hak ettiği ilgiyi görmesi için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmeliyiz. Geçen yıl Miami’de yaptığım defileye kıyasla söyleyebilirim ki vatanımızda böylesi bir cennet köşeye sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Ayrıca belde, turistik ve kültürel açıdan Miami’den çok daha gelişmiş bir yönetim anlayışına sahip.’’ dedi.
TASARIMLAR KENT MÜZESİ’NDE SERGİLENECEK
‘‘Anadolu Medeniyetlerinden İzler’’ koleksiyonunda bulunan 70 kıyafete ek olarak sadece bu defile için tasarlanan üç adet özel parçayı da yine Türkiye’nin önde gelen mankenlerinden Ceylan Saner, Sema Şimşek, Merve Büyüksaraç ve Ebru Güzel gibi mankenler zarafetle taşıdı. Muz lifi ve ipek kozasından elde edilen bu çok özel 3 adet tasarım, sürekli olarak Alanya Kent Müzesi’nde sergilenecek.
GECENİN GELİRİ PATİKA DERNEĞİ’NE
Patika Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği yararına yapılan gecede elde edilen gelir, engelsiz yaşam için mücadele veren derneğin Alanya Belediyesi ile ortak yürüttüğü fizik tedavi-rehabilitasyon ve yaşam evi projesine aktarıldı.
İlklerin defilesi olarak adlandırılan organizasyonda koreografi alanında da değişikliğe giden Vural Gökçaylı 20 yıl sonra ilk kez farklı bir isim olan ünlü koreograf Ferhan Aral ile bir işbirliğine imza attı. Mankenlerin saçları ise her zamanki gibi usta isim Muammer Yaprakgül’e emanetti.
Sanatın ve sosyal sorumluluğun buluştuğu bu keyifli organizasyonda seçkin konuklar, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Vural-Meral Gökçaylı’nın kusursuz ev sahipliğinde unutamayacakları bir hafta sonu yaşadılar.
 
Son Güncelleme: 01.10.2017 20:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81