Alanya Çevre Festivali başladı

“5 Haziran Dünya Çevre Günü” etkinlikleri kapsamında, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) işbirliği ile düzenlenen “8. Alanya Çevre Festivali” başladı.

Alanya Çevre Festivali başladı

“5 Haziran Dünya Çevre Günü” etkinlikleri kapsamında, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) işbirliği ile düzenlenen “8. Alanya Çevre Festivali” başladı.

27 Mayıs 2017 Cumartesi 00:21
Alanya Çevre Festivali başladı
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen festival korteji ile start alan Çevre Festivali, İskele Şelale Meydanı'ndaki etkinliklerle devam etti. Korteje, protokol, STK temsilcileri, okullar katıldı. 
İskele Meydan’ında düzenlenen resmi programın ardından Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan, çevrenin önemini anlatan bir konuşma yaptı. Kayhan, konuşmasında küçük yaşlarda çevreye duyarlılığı aşılamak gerektiğine dikkat çekti. ALÇED Başkanının ardından kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ise Alanya Belediyesi ve ALÇED’e çevreci çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “İlçedeki tüm okullarımızda belediyemizin desteği ile çok güzel çevre projeleri yürütülüyor” dedi.
YENİALP, “ÇEVRE FESTİVALİ ÇOK ANLAMLI BİR FESTİVAL”
Festivale katılan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, belediyenin çevre projelerinden örnekler sunarak, çevre festivalinin çok anlamlı olduğunun altını çizdi. Yenialp konuşmasında, “Atıkların kaynağında ayrıştırılması, Atık Yağların Toplanması, Geri Dönüşüm Uygulamaları, Atık Pillerin Toplanması, yenilenebilir enerji Güneş Enerji Santrali (GES) projemiz başta olmak üzere bir çok çevre projesi yürütüyoruz” şeklinde konuştu.
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Etkinlikler kapsamında 2016 – 2017 Eğitim ve Öğretim yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ALÇED ve Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen geri dönüşüm konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışması dereceleri, Alanya Belediyesi ve TAP işbirliği ile düzenlenen “Atık Pil Toplama Kampanyası” dereceleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Atık Malzemeden Tasarım Yarışması” dereceleri açıklanarak , dereceye giren öğrencilere belgeleri ve ödülleri verildi.
ÇEVRE FESTİVALİNDE ATIKLAR HAYAT BULDU
8. Alanya Çevre Festivali kapsamında festival alanında katılımcı okullar tarafından hazırlanarak çevre görselleri ile donatılan standlar ziyarete açıldı. Etkinlik programında okullar tarafından hazırlanan görsel sunumlar, müzik grupları, dans gösterileri, spor gösterileri sahne gösterilerine yer verildi. Atıklardan yapılan kıyafetler, gelinlikler, ev ve süs eşyaları, biblolar ve bir birinden ilginç eşyalar festivalde sergilenmeye başladı. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’na katılım sağlayan okullar da festival alanında hazırladıkları projeleri sergilediler.
Son Güncelleme: 27.05.2017 00:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81