Alanya bayrama hazır

Alanya bayrama hazır

23 Haziran 2017 Cuma 23:39
Alanya bayrama hazır
Alanya’da vatandaşların Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmesi için, 23 Haziran 2017 Cuma gününden 28 Temmuz Çarşamba gününe kadar emniyet, asayiş, trafik tertip ve tedbirleri artırılarak, bayram tatili süresince titizlikle uygulanacak.
 
KAYMAKAM HARPUTLU HUZURLU BİR RAMAZAN BAYRAMI DİLEDİ
İlçe Kaymakamımız Mustafa Harputlu, Ramazan Bayramının huzur ve güven içerisinde geçmesi için, Alanya genelinde gerekli bütün tedbirlerin alındığını belirtti. Ramazan Bayramında kapsamlı tedbirler alındığını ve bayram tatili süresince alınan tedbirlerin titizlikle uygulanacağını söyleyen İlçe Kaymakamımız Mustafa Harputlu, huzurlu bir Ramazan Bayramı temennisinde bulundu. Kaymakam Harputlu, “Bayram münasebeti ile Alanya’yı ziyaret edecek yerli ve yabancı tüm vatandaşlarımızın, ayrıca Alanya halkının Mübarek Ramazan bayramını en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.
GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI
Alanya’nın bir turizm kenti olması ve bayram tatili dolayısıyla, Ülkemizin değişik kentlerinden karayolu ile çok sayıda vatandaşımızın ve yabancı turistin geleceği göz önünde bulundurularak alınan tedbirler kapsamında;
Bayram süresince kalabalık cadde ve sokaklar, toplu taşıma araçları ile duraklar, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, eğlence ve dinlence yerleri gibi halkın yoğun olarak bulunacağı diğer yerlerde; olası yankesicilik, kapkaç, hırsızlık ve gasp olaylarına karşı yaya ve motorize ekipler görevlendirilerek gerekli tüm tedbirler alınacak.
Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek taşkınlık ve gürültü gibi vatandaşlarımızın ve turistlerin huzur ve sükûnunu bozucu davranışların önlenebilmesi amacıyla, güvenlik birimlerimizce denetimler arttırılacak, ayrıca bayram süresince ziyaret veya tatil amacıyla kişilerin ikametlerinden ayrılacağı göz önünde bulundurularak oluşabilecek hırsızlık olaylarının da önlenebilmesi amacıyla gerekli tedbirler alınacak.
Arife günü ve bayramın diğer günleri yapılacak mezarlık ziyaretlerinin huzur ve güvenlik içerisinde gerçekleştirilebilmesi için, şehitlik ve mezarlıklar çevresinde motorize ve yaya devriyelerce gerekli önlemler alınacak.
Bayram tatili süresince oluşabilecek kazaların önüne geçilebilmesi için karayollarımızda trafiğin tanzimi ve denetimi ile görevli ekiplere takviye personel görevlendirmesi yapılarak önemli kavşak, geçit ve güzergâhlarda sabit ekipler konuşlandırılacak.
Radarla hız tespit ekiplerince ilçemiz merkezine giriş ve çıkış bölgelerinde denetimlere ağırlık verilecek,
Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Ramazan Ayı öncesi gıda denetimlerini sıklaştıracak. Ramazan Ayı boyunca pastane, fırın, kasap, market, toplu tüketim yerleri, üretim yerleri, etkin bir şekilde denetlenecek. Denetimler, 7/24 aralıksız olarak sürecek.
Bayram tatili süresince uygulanacak olan tedbirler ile suçların oluşmadan önlenmesini amaçlamaktadır. Olayların önlenmesi için vatandaşlarımız ihbar, şikâyet ve yardım taleplerini; aşağıdaki iletişim adreslerinden güvenlik birimlerine iletebilir.
İlçe Emniyet Müdürlüğü-155 (511 23 12)
İlçe Jandarma Komutanlığı-156 (513 10 03)
Acil Sağlık Hizmetleri- 112
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü-174 (513 12 32)
Son Güncelleme: 23.06.2017 23:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81