AKDİM üyelerinden 10'u tutuklandı

AKDİM üyelerinden 10'u tutuklandı

16 Haziran 2017 Cuma 21:25
AKDİM üyelerinden 10'u tutuklandı
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya Kültürler Arası Diyalog Merkezi Derneğinin (AKDİM) yönetici ve üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 10’u tutuklandı.
FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğuna yönelik tespitler üzerine 667 sayılı KHK ile kapatılan AKDİM'in yönetim kurulu, denetleme kurulu ve üyelerine yönelik 2 Haziran'da Antalya, İstanbul, Adana ve Denizli'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonların ardından aralarında diş hekimi, müteahhit, ev hanımı, çiftçi, emekli ve serbest meslek mensubu olan, bir kısmının bylock kullandığı tespit edilen, AKDİM yöneticisi ve üyesi oldukları değerlendirilen 16 kişi gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. 
A.H.K., F.A., H.D., M.M.Ö., M.E., N.T., R.Y., T.K., V.Ö., Z.K. Antalya 1. Sulh Ceza Hakimliğince sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. M.Y., A.K., İ.A., M.M., M.H., R.Ö. ise, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Son Güncelleme: 16.06.2017 21:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81