AKADEMİK İLÇE

AKADEMİK İLÇE

18 Ekim 2017 Çarşamba 20:05
AKADEMİK İLÇE
Alanya, düzenlenen akademik konferanslar ve sempozyumlarla adından söz ettiriyor. Dört gün sürecek Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi INES’in ilk gününde İlber Ortaylı izdihamı yaşandı. INES’ın yanı sıra 11. Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyum da düzenlenirken 1. Uluslararası Araştırmalar Konferansı da Alanya’da gerçekleştirilecek. Programlarla ilçeye çok sayıda akademisyenlerin gelmesiyle Alanya’ya ‘Akademik İlçe’ benzetmesi yapıldı. 
 
İkinci Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi (INES-2017) ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda bilim adamının katılımı ile dün başladı. 21 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek olan kongrenin açılışı Alanya Haydarpaşa Oteli’nde gerçekleştirildi. ALKÜ Rektörü Pınarbaşı, böylesine büyük bir katılımla ve dört farklı üniversitenin destekleriyle gerçekleştirilen INES 2017 Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Belediye Başkanı Yücel de üniversitelerin ilçenin bütün dokularına nüfuz ederek kültürel, sosyal ve ekonomik olarak gelişmesine önemli katkılar sağladığını söyledi. 

AKM’de ORTAYLI İZDİHAMI 
Kongre kapsamında Alanya’ya gelen ünlü tarih profesörü İlber Ortaylı, Alanya Kültür Merkezi’nde “Kerkük ve Musul Meselesi” konulu bir konferans verdi. Kültür Merkezini sığmayan kalabalık dışarı taştı. Alanya Belediyesi salona giremeyen vatandaşlar için salonun dışına dev ekran kurarak Ortaylı konferansını izlemelerini sağladı. Ortaylı başta Kerkük ve Musul meselesi olmak üzere, Ortadoğu’daki sorunların nedenleri, Araplardaki milliyetçilik ve vatan kavramlarının anlamı, Irak ve Suriye’nin başına gelenlerden dolayı yaşadıkları sorunlar, Kerkük ve Musul’da yaşayan Türkmenler’in Osmanlı İmparatorluğu zamanındaki ve günümüzdeki durumu, Suriye ve Irak’taki rejim zayıflığı, Rusya ve Amerika’nın bu bölgelerdeki emelleri ve izlediği politikalar üzerine görüşlerini paylaştı.

KONFERANSLAR DEVAM EDİYOR
INES’in yanı sıra AHEP’te Atılım Üniversitesi işbirliğinde 11. Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu düzenlendi.  Ayrıca ‘1. Uluslararası Ekonomik Araştırmalar Konferansı’ 20-21 Ekim tarihlerinde ALKÜ tarafından Kestel'de bulunan Sun Star Resort Otel'de düzenlenecek.  Konferansın ismi ‘ECONALANYA’ olarak belirlendi. Dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin 'ECONALANYA' adı altında tartışılacağı uluslararası bir platformun da temelleri de böylece atılmış olacak. ECONALANYA’ya davetli konuşmacıların sunumları 'BREXIT ve Ekonomik Etkileri' üzerine olacak. Programa İtalya Bologna Üniversitesi’nden Prof. Dr. Paolo Manasse, Macaristan Bilim Akademisi Genel Sekreteri Prof. Dr. Adam Török ve UMUC Avrupa Bölümü’nden Prof. Dr. Nejat Erk davetli konuşmacı olarak katılacak.
Son Güncelleme: 18.10.2017 20:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81