AHEP Alanya ürünleri için çalışıyor

AHEP Alanya ürünleri için çalışıyor

20 Aralık 2016 Salı 22:37
AHEP Alanya ürünleri için çalışıyor
Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve akademisyenleri Alanya’da yetişen, enerji değeri yüksek bir meyve olan, yağ ve protein açısından oldukça zengin ve ayrıca bol miktarda A ve E vitamininin yanında B grubu vitaminleri ile potasyum gibi mineralleri içinde barındıran besin değeri yüksek avokadoyu tanıtmak ve kullanımını arttırmak için çalışmalarına devam ediyor.
Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinden Deren Serbest “ Alanya avokadosunu alışılmışın dışında lezzetlerle sunarak yerli ve yabancı vatandaşların avokadoya bakış açısını değiştirmek ve Alanya avokadosunun kullanım imkânlarını arttırmak amacıyla Noel Pazarı'nda daha önce denenmemiş avokadolu tarifler sunduk. AHEP Mutfak Topluluğu olarak amacımız Alanya'da gastronomi alanında etkinlik sayısını arttırmak ve Alanya'nın yöresel lezzetlerini tanıtmada katkı sağlamak” diyerek öğrenciler adına avokadoya verdikleri önemi anlattı.
Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinden Ulaşcan Aslan ise “Türkiye'deki Avokado üretiminin büyük bir kısmının sağlandığı Alanya'da üniversitemiz bünyesinde kurmuş olduğumuz topluluk ile beraber Alanya Avokadosunun yerelde ve ulusalda tanıtımını sağlama ve aynı zamanda yöresel Alanya yemeklerinin unutulmaması adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz.” sözleriyle bu çalışmanın amacını anlattı.
Son Güncelleme: 20.12.2016 22:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81