Ağaçlar tuzak yöntemiyle böceklerden korunuyor

Ağaçlar tuzak yöntemiyle böceklerden korunuyor

22 Ağustos 2017 Salı 23:14
Ağaçlar tuzak yöntemiyle  böceklerden korunuyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü Alanya ekipleri palmiye ve hurma böcekleriyle tuzak yöntemiyle mücadele ediyor. 
Palmiye ve hurmaların özüyle beslenerek ağaçların gelişimini engelleyen ya da çürüten palmiye ve hurma böcekleriyle Antalya Büyükşehir Belediyesi yoğun bir şekilde mücadele ediyor. Atatürk ve Keykubat Caddeleri, 25 metrelik yol, Oba Fatih Caddesi, Oba Tosmur Sahil Yolu, Mahmutlar  Barbaros Caddesi, Türkler, Konaklı ve Payallar’daki caddelerde bulunan palmiye ve hurma ağaçlarına ilaç enjeksiyonunun yanı sıra böceği cezbeden kimyasallar (feromon) ile böceği yakalamak için tuzaklar yerleştiriyor. Düzenli olarak kontrol edilen tuzaklarda yakalanan böcekler imha edilerek böceğe karşı mücadele veriliyor. Periyodik olarak yapılan bu çalışmayla hem çevreye zarar veren kimyasallar kullanılmamış oluyor. Hem de tasarruf sağlanarak belediye ekonomisine katkı sağlanıyor. Bu yöntemle birlikte ağaçlar sağlıklı bir şekilde gelişirken, görünümü de kente güzellik katıyor.  
 
Son Güncelleme: 22.08.2017 23:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81