Adliyeye ek bina yapılacak

İşlem hacmini artmasıyla kapasite yetersizliği yaşayan Alanya Adliyesi’ne ek hizmet binası yapılacak. Projenin teknik kısımları tamamlandı.

Adliyeye ek bina yapılacak

İşlem hacmini artmasıyla kapasite yetersizliği yaşayan Alanya Adliyesi’ne ek hizmet binası yapılacak. Projenin teknik kısımları tamamlandı.

21 Mart 2017 Salı 22:04
Adliyeye ek  bina yapılacak


Alanya Adliyesi'nde artan mahkeme sayısı, savcılıklardaki dosya sayıları, adli ve idari büroların çoğalması, yeni birimlerin oluşması ve güvenlik gibi unsurlar dikkate alınarak yeni bir binaya ihtiyaç duyulduğu belirlendi.  Adliye Sarayı’nın batısında kalan; eski cezaevinin olduğu arsaya ek bina inşaatı yapılması amacıyla başlatılan çalışmalar sona geldi. Kısa süre öncesine kadar hakim- savcı otoparkı olarak kullanılan alan bugün itibariyle araç parkına kapatıldı.
Adalet Bakanlığı’nın geçtiğimiz aylarda açtığı adliye sarayı ek bina yapım ihalesini merkezi Antalya'da bulunan bir firmanın 20 milyon 918 bin lira bedelle kazandı. İhale kesinleşti ve firma hafta içinde ilk kazmayı vuracak. İnşaatın teslim süresi 500 gün olarak belirlendi. Ek bina 3 kat bodrum, zemin ve ilave olarak 8 kat olarak yapılacak. İlk 2 katı kapalı otopark olarak planlanan bina Cumhuriyet Savcılığı olarak hizmet verecek. Mevcut binada ise mahkemeler ile diğer idari birimler yer alacak. Yeni bina ile eski bina bir birine bağlantılı olarak inşa edilecek.. İcra Müdürlükleri ise Adliyenin doğu cephesinde bulunan bir binaya taşınacak
Son Güncelleme: 21.03.2017 22:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81