ADD'den Lozan açıklaması

ADD'den Lozan açıklaması

21 Temmuz 2017 Cuma 23:33
ADD'den Lozan açıklaması
ADD Alanya Şubesi Yazmanı Osman Bakıcı, Lozan Barış Antlaşması'nın yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Bakıcı, "24 Temmuz 1923 tarihi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş ve devrim sürecinin başlangıç günüdür. Lozan Antlaşması uluslar arası hukukça onanmış bir nitelik taşır. Lozan Türkiye cumhuriyetinin tapu senedidir. Lozan Barış Antlaşması Türk ulusunun kendi geleceğini belirleme hakkına sahip bir ulus olarak yurt toprakları üzerinde onuruyla çağdaş bir yaşam sürmesini, Misak-ı milli sınırları içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu müjdelemiştir. Lozan Antlaşması, 19 Mayıs 1919 da Samsun'da başlayan Anadolu ateşinin son ve parlak aşaması ve Türkiye'nin kapitülasyonlardan, her türlü sömürü boyunduruğundan kurtulduğu tarihtir. Lozan Antlaşması, iki büyük paylaşım savaşı arasındaki dönemde emperyalist güçlerin başlarını çarptıkları bir diplomasi zaferi olarak tarihteki yerini almıştır. Atatürk'ün önderliğinde kenetlenen ulusumuzun iradesi, Lozan'da emperyalist güçleri hiç beklemedikleri bir dirençle karşı karşıya bırakmıştır. Lozan, geçmişimizle geleceğimizi, birbirine sımsıkı bağlayan bağımsızlıkçı bir tutumun adıdır. Lozan’ı sahiplenmek Cumhuriyeti sahiplenmektir. Ülkemizde ve bölgemizde çok tehlikeli gelişmelerin yaşandığı bugünlerde Lozan Antlaşması son derece önem kazanmıştır. Ortadoğu; ABD emperyalizmi, kukla devletler ve Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) yüzünden kan ve gözyaşına boğulmuştur. Irak parçalanmış, Suriye’yi parçalamak için ise her türlü algı operasyonuna başvurulmaktadır.
KONFERANSA DAVET
Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubemiz tarafından Türkiye Cumhuriyetinin tapusu sayılan Lozan Barış Anlaşması yıldönümü dolayısıyla‘’ LOZAN-ORTADOĞU-TÜRKİYE’’ konulu Konferans 23 Temmuz 2017 Pazar günü 14.30 -16.30 saatleri arasında Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans salonunda gerçekleştirilecektir. Konuşmacılar eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ve Avukat Celal Ülgen’dir. Bu etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyoruz."
 
Son Güncelleme: 21.07.2017 23:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81