Adam Fawer Kitapları ve İncelemeleri

Adam Fawer Kitapları ve İncelemeleri

27 Aralık 2016 Salı 15:42
Adam Fawer Kitapları ve İncelemeleri
Adam Fawer 1970 doğumlu Amerikalı roman yazarıdır. İlk romanı olan Olasılıksız on sekiz dile çevrilmiştir. Bu roman aynı zaman da 2006 yılında International Thriller Writers ödülünü almıştır. Olasılıksız adlı roman 2005 yılında yayımlanmış bir bilim kurgu romanıdır. En iyi roman kategorisi de dahil olmak üzere birçok ödül kazanmıştır. Bu romanın kahramanı David Caine bir takım deneysel tedavilere katılmıştır. Kahraman aynı zaman da olasılık üzerine uzmanlaşmış bir eğitim görevlisidir. Ancak kahramanın en zayıf noktası kumardır. Olasılık alanında uzman olduğu içinde asla kaybetmeyeceğini düşünür. Bu nedenle oynadığı zaman kumar oyununa yüklü miktarda para yatırır. Ve kaybetme ihtimalinin çok düşük olduğu son oyunu kaybeder. Ve bu nedenle Rus mafyasına binlerce dolar borçlanır.

Bunların yanı sıra beyninde ki sorun nedeniyle sürekli nöbet geçirmekte ve işini yapamamaktadır. Bu nöbetlerinden dolayı deneysel bir tedavi yöntemi teklifi alır. Fakat şizofreni olasılığı nedeniyle uzak durmaktadır. Kardeşi şizofreni hastasıdır ve sürekli olarak hastalığın ne kadar kötü olduğundan bahsetmektedir. Ancak David başka çıkış yolu olmadığını düşünür ve deneysel tedaviyi kabul eder. Tedaviyi yapan doktor aniden ortadan kaybolmasıyla ve David ölmesi üzerine herkes tedaviyi yapan doktorun peşine düşer. Roman bu süreçteki olayların nasıl geçtiği, neler olduğunu anlatır. Roman son derece kusursuz yazılmış bilim kurgu romanlarındandır.

Yazarın bir diğer ünlü kitabı ise Empati’dir. Bu roman 2008 yılında Almanca, Türkçe ve Japonca olarak yayınlanmış başarılı bir kitaptır. Roman gnostisizm, empati ve sinestezi gibi konuları üzerine yazılmış daha çok kişisel gelişim kitabıdır. Adam Fawer bu romanından insanların gündelik hayatlarında yaptığı bazı aktivitelere başka bir gözle bakıyor. Bu romanda insanın aslında özgür olmadığı düşüncesi üzerinde duruluyor. İnsanlar aslında arzularına bağlıdır bu nedenle de özgür değildir düşüncesi işleniyor. Romanın dili sade ve anlaşılır olduğu için herkes tarafından rahatlıkla okunabilir. Çok araştırma yapılıp üzerinde düşünülerek yazılmış harika bir eser. Olay kurgusu nedeniyle merak edilen sürükleyici bir romandır.

Yazarın sekiz yıl aradan sonra yazdığı roman olan Oz diğer kitaplara göre farklı bir kurguya sahip. Oz Büyücüsünden yola çıkılarak yazılmış bir eserdir. Anne ve babasını trajik bir trafik kazasında kaybeden küçük bir kızın onu hiç sevmeyen teyzesinin yanında yaşamasıyla geçen olan örgüsünü anlatmaktadır. İlk kitabı kadar kafa karıştırıcı bir kurguya sahip olmasa da zekice düşünülmüş bir kurguya sahip. Okuyucuyu değişik duygu durumlarına sürükleyen akıcı bir romandır. Farklı kurgulara sahip yazarın kitapları anlaşılabilir sade bir dille yazılmıştır. Her kesime hitap eden romanları oldukça merak uyandıran sürükleyici romanlardır. Sonu merak edilen bir çırpıda bitirilen ender romanlardandır. Adam fawer kitapları hakkında daha ayrıntılı bilgilere  www.babil.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Son Güncelleme: 28.12.2016 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81