Acılarını paylaşacağız

Acılarını paylaşacağız

05 Temmuz 2017 Çarşamba 00:32
Acılarını paylaşacağız
Mecliste gündem Sapadere'de meydana gelen yangın oldu. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Bölgemizde gerçekten büyük hasarlar oluştu. Biz Alanya Belediyesi meclisi olarak oradaki halkı yalnız bırakmayıp, onların acılarını da paylaşacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
 
Alanya Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısı dün Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in başkanlığında meclis salonunda yapıldı. Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu'nca meclise havale edilen konuların görüşüldüğ mecliste konuşan AK Parti Meclis Grubu Sözcüsü Arif Tok, Sapadere, Beldibi, Tırılar ve Fakırcalı'da yaşanan orman yangınının söndürülmesinde işbirliği yapan Orman Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi'nin ekiplerine teşekkür etti. Tok, "Yangında mağdur olan vatandaşlarımızın da mağduriyetlerinin giderilmesi için devletimiz gerekeni yapacaktır" dedi.  
'TİTİZ BİR ÇALIŞMA YAPILMALI'
Tok'un ardından söz alan CHP Meclis Grubu Başkan Vekili Erdoğan Toktaş, "Alanyamızdaki orman yangınları gerçekten ciğerlerimizi yaktı. Bu yangını da büyük bir felaket olarak değerlendiriyoruz. Alanyalıların birlik ve bütünlük içinde yangının söndürülmesinde katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. En kısa sürede zararların giderileceğini ve yanan ormanlık alanın da yeniden ağaçlandırılacağını umut ediyoruz. Bölgemizde bir çok elektrik direkleri ve tellerinin eskimesinden dolayı yenilenmeye ihtiyaç duyulduğunu gözlemlemekteyiz. Devletimiz, ilgili kurumlar ve özelleştirme şirketini devralanların dikkatinin çekilmesini istiyoruz. Bu elektrik hatları ya yeraltına alınsın, ya da orman ve başka yangınlara da sebebiyet vermeyecek şekilde bir düzenlemeye geçilsin. Yanan ormanların değeri hiç bir şekilde maddi olarak karşılanamaz. Yanan ormanların değeri hiç bir şeyle karşılaştırılamaz. Bu vesileyle iktidar partisinin ve özelleşen elektriğin çok titiz bir çalışma yapılması gerekiyor" diye konuştu.  
'CAN KAYBI OLMAMASI BİZİ MUTLU ETTİ'
Sapadere'de yaşanan yangının çok dramatik bir olay olduğunu söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Grubu Sözcüsü Mustafa Tuna, "İnşallah bu yaşananların bir daha yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Yangın kapsamında Alanya'da devletim kurumlarıyla ve vatandaşlarımızla tek yürek tek vücut olarak oradaki çabası ve mücadelesi takdire şayandır. Bunlarla ilgili mağdur olan vatandaşlarımızın en kısa sürede mağduriyetlerin giderileceğini düşünüyoruz. Bu saatten sonra bize düşen görev o bölgede yanan doğa güzelliklerinin yeniden eski haline getirilmesi için Orman Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyemiz ve Alanya Belediyemiz ile birlikte bunun çabasını göstermeliyiz. İki günlük sıkıntılı süreçte bizi mutlu eden şey, yangında can kaybının olmamasıdır" şeklinde konuştu.  
"ÇARESİZLİK KADAR KÖTÜ BİR ŞEY YOK"
Sapadere Mahallesi'nde başlayıp, Fakırcalı, Beldibi ve Tırılar'ı da kapsayan bölgede meydana gelen ve iki gün devam eden orman yangınına ilişkin meclise bilgi veren Belediye Başkanı Yücel, "Bölgemizde bir çok afetler gördük, bir çok yangınlar gördük ama Sapadere'de başlayıp, Beldibi, Fakırcalı ve Tırılar'a kadar uzanan bu yangın bir başkaydı. Çaresizlik kadar kötü bir şey yok. Sadece seyretmedik, elimizden geleni yapmaya çalıştık ama o rüzgarın o şekilde olması, doğadan kaynaklanan bir durumdu. Bu yangında hem Orman İşletme Müdürlüğümüz, hem Büyükşehir Belediyemiz, hem Alanya Belediyesi olarak bizler ile Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen ekipler, uçak ve helikopterler ile yangının söndürülmesi için bir seferberlik ilan ettik. Bu yangında hem kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, hem de yerel yönetimler olarak herkes elinden geleni yaptı. Ben üç günlük sürede bu yaşananlara şahit oldum. Kadere inancımızdan ve herşeyin Allah'tan geldiğine inandığımız içinde bu kadarına yetişebildik" dedi. 
'CİDDİ HASARLAR OLUŞTU'
Yücel sözlerini şöyle sürdürdü:"Bu üç günlük sürede gerçekten bölgemizde hasarlar oluştu. Sapadere Mahallemizde 5 tane, Tırılar'da bir tane, Fakırcalı'da üç tane, Beldibi'nde bir tane, Fakırcalı'da iki tane ve bölgesel olarak da hafif derecede evler hasar gördü. Biz Alanya Belediye Meclisi ve Alanya Belediyesi olarak elimizden geleni de yangında evleri zarar gören vatandaşları yalnız bırakmayıp, o vatandaşlarımızın acılarına ve kaderlerine ortak olacağız. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın."
'ALLAH O GÜNLERİ BİR DAHA YAŞATMASIN'
15 Temmuz darbesine de değinen Başkan Yücel, "15 Temmuz bazılarına göre bir darbe, bazılarına göre de kalkışma, bazılarına göre de devlet otoritesine el koyma. Bu ülke yıllardan beri ne darbeler, kalkışmalar gördü ama bu ne darbeye ne de kalkışmaya benzerdi. Bu resmen canilikti. 
Seçilmişlere ve insan hayatına, halka bir kasttı. Canıyla, malıyla insanlara yönelikti. 15 Temmuz gecesinde şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilere de acil şifalar diliyorum. Allah o günleri Türk milletine bir daha yaşatmasın" diye konuştu. - Mert CANTÜRK 
Son Güncelleme: 05.07.2017 01:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81