ABD'den YPG'ye verilen silahlarla ilgili bilgilendirme geldi

Erdoğan- Trump görüşmesi sonrası Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, iki ülkenin stratejik partner olduğu vurgulandı ve YPG'ye silah yardımının yeniden gözden geçirileceği belirtildi.

ABD'den YPG'ye verilen silahlarla ilgili bilgilendirme geldi

Erdoğan- Trump görüşmesi sonrası Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, iki ülkenin stratejik partner olduğu vurgulandı ve YPG'ye silah yardımının yeniden gözden geçirileceği belirtildi.

25 Kasım 2017 Cumartesi 09:14
 ABD'den YPG'ye verilen silahlarla ilgili bilgilendirme geldi
 
ABD Başkanı  Trump, geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleştirilen  Soçi zirvesinin ardından  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı. Görüşmenin Erdoğan'ın "YPG'ye verilen silahlar konusunu  Trump'tan dinlemek isterim" sözlerininin ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu,  ABD Başkanı  Donald Trump'ın,  Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan'a, bundan böyle YPG'ye silah verilmeyeceğini söylediğini açıkladı. Görüşmenin ardından önce Cumhurbaşkanlığı'ndan ardından  Beyaz Saray'dan peş peşe açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanlığı'nın açıklamasında ' Suriye krizi ve bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunuldu.' ifadesi yer alırken,  Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise "Bölgesel işbirliği konuşuldu. Fikir birliği vurgulandı. YPG konusunda karar alınacak " ifadelerini kullandı.
 
"ASKERİ YARDIMLARLA İLGİLİ ERDOĞAN'I BİLGİLENDİRDİ"
 
Beyaz Saray'dan,  ABD Başkanı  Donald Trump ile  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Başkan  Trump,  Rakka operasyonu tamamlandığına ve DEAŞ'ın geri dönememesi için istikrarı sağlama evresine geçtiğimize göre,  Suriye'deki ortaklarımıza verdiğimiz askeri yardımlarla ilgili bekleyen ayarlamalar hakkında  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdi." ifadesi kullanıldı.
 
TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI MÜCADELE
 
Açıklamada, iki liderin de bölgesel güvenliği tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı mücadelede  ABD ile  Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın önemini yinelediği belirtildi.Açıklamada,  Trump ile Erdoğan'ın,  Suriye'ye ilişkin  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ( BMGK) kararları ve ülkedeki iç savaşı sona erdirmek üzere  Cenevre'deki görüşmeleri desteklediği vurgulandı.
 
"SURİYE'DE İSTİKRAR" VURGUSU
 
Ayrıca açıklamada, iki liderin, "Suriye'deki insani krizin sona erdirilmesi, yerlerinden edilmiş Suriyelilerin evlerine dönmesine izin verilmesi, kötü müdahalelerden ve teröristlerden arındırılmış birleşik bir  Suriye'nin istikrarının sağlanması" gerektiğine vurgu yaptığı aktarıldı.
 
ASKERİ YARDIMLAR
 
ABD'nin, PYD/PKK'ya  Rakka operasyonu kapsamında verdiği silah ve ekipman desteği kastedilerek, açıklamada şu ifadelere yer verildi:"Eski politikamızla tutarlı bir şekilde, Başkan  Trump,  Rakka operasyonu tamamlandığına ve DEAŞ'ın geri dönememesi için istikrarı sağlama evresine geçtiğimize göre,  Suriye'deki ortaklarımıza verdiğimiz askeri yardımlarla ilgili bekleyen ayarlamalar hakkında  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdi."Açıklamada, iki liderin ayrıca  ABD'den askeri ekipman alımını da görüştüğü kaydedildi.
 
BEŞTEPE'DEN AÇIKLAMA
 
Erdoğan ile  Trump görüşmesine ilişkin  Beştepe'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:"Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan ile  ABD Başkanı Sayın  Donald Trump arasında bu akşam(dün) bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.
 
Türkiye ve  ABD arasındaki ikili konuları ele alan  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve  ABD Başkanı  Trump,  Suriye krizi ve bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunmuşlardır.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  Soçi zirvesi hakkında  ABD Başkanı  Trump ile bilgi paylaştığı görüşmede, terörle mücadele üzerinde de durulmuştur.Türkiye ve  ABD ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemine de değinen iki lider, DEAŞ,  PKK, FETÖ ve benzeri örgütler dâhil, tüm terör örgütlerine karşı birlikte mücadele etme konusunda mutabık kalmışlardır."
Son Güncelleme: 25.11.2017 09:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81