WhatsApp, kullanıcılarını kaybediyor

WhatsApp'ın kullanıcılarına ilişkin 'zorunlu güncelleme' kararı akabinde, uygulama mağazalarında muadil mesajlaşma uygulamaları rağbet görmeye başladı.

WhatsApp, kullanıcılarını kaybediyor

WhatsApp'ın kullanıcılarına ilişkin 'zorunlu güncelleme' kararı akabinde, uygulama mağazalarında muadil mesajlaşma uygulamaları rağbet görmeye başladı.

10 Ocak 2021 Pazar 18:22
WhatsApp, kullanıcılarını kaybediyor

Apple markasının uygulama mağazası olan App Store'da, Türkiye'de en fazla yüklenen mesajlaşma uygulamaları içinden birinci sıraya "Telegram Messenger" yerleşti.

WHATSAPP 2 SIRA GERİLEDİ

2.sırada, Tesla ile SpaceX Üst Yöneticisi Elon Musk'ın WhatsApp'a muadil tavsiye ettiği "Signal" uygulaması yer alırken, WhatsApp 3. sıray yerleşti.

Android markasının uygulama mağazası Play Store'da ise en fazla yüklenen mesajlaşma uygulaması ''Telegram Messenger'' oldu. WhatsApp, Play Store'da 2. düşerken, onun peşinden yerli uygulamamız olan BiP geldi.

WHATSAPP ÇİFTE STANDART UYGULUYOR

WhatsApp, 4 Ocak tarihinde "Gizlilik İlkesi"nde güncelleme yapmış ve kullanıcılarına güncellenen yenilikleri onaylamaları için bildirim göndermişti. Hesap bilgileri, konum bilgileri, mesajlar benzeri pek çok verinin Facebook'a ait firmada paylaşılmasını barındıran yeni şartların kabulü için kullanıcılara 8 Şubat tarihine kadar zaman tanımıştı. WhatsApp, yeni şartların onaylanmaması halinde uygulamanın kullanılamayacağını ifade etmişti.

WhatsApp, bu kararıyla ilgili kullanıcılardan oldukça eleştiri alması akabinde yaptığı açıklamada, "Avrupa Bölgesi" kullanıcılarına bu güncelleme getirilmeyeceğini, bu bölgede bulunan kullanıcıların verilerinin Facebook firmalarıyla paylaşılmayacağını açıklamıştı.

Whatsapp'ın sitesindeki bilgilere göre, Avrupa Bölgesi olarak adlandırılan ülkeler içinde yalnızca Avrupa Birliği (AB) ülkeleri var. Bu sebeple Türkiye'de bulunan kullanıcıların WhatsApp kullanımını sürdürmesi için 8 Şubat tarihinde kadar güncellenen şartlara onay vermesi isteniyor.

Uzmanlar, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin bu düzenleme çerçevesine dahil edilmemesinin "çifte standart" olduğunu, veri güvenliğine ilişkin ciddi yaptırımlar içeren yasal düzenlemeler sebebiyle WhatsApp'ın Avrupa Birliği ülkelerine karşı "temkinli" baktığını ifade ediyor.

Son Güncelleme: 10.01.2021 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81