Twitter’da o özellik sonlandırıldı  

Sosyal medya platformlarından Twitter'da bir dönem sona erdi. Firma SMS bağlantı özelliğini sonlandırdı.

Twitter’da o özellik sonlandırıldı  

Sosyal medya platformlarından Twitter'da bir dönem sona erdi. Firma SMS bağlantı özelliğini sonlandırdı.

03 Mayıs 2020 Pazar 10:41
Twitter’da o özellik sonlandırıldı  

Twitter önceki gün radikal bir adım atarak bir özelliğinin fişini çekti. Platform kullanıcıların SMS mesajları yoluyla tweet almalarını sağlayan özelliğini kapattığını duyurdu.



Zira şirket ilk kurulduğunda karakter sınırını 140 olarak belirlemiş ve platform 140 karakterlik tweet'ler göndermek ve almak için SMS sistemi etrafında inşa edilmişti.



Özelliğin kaldırılması ise gelişen bir olay sonrası gündeme geldi. Söz konusu özelliğin geçtiğimiz günlerde güvenlik açıklarına neden olduğu anlaşılmıştı. Kullanıcıların SMS mesajları aracılığıyla tweet atabildiği bu özellikte yer alan bir güvenlik açığından dolayı platformun CEO’su Jack Dorsey'in hesabının hacklenmişti.

https://84.gostreamcdn.net/uploads/images/image/twitter-sms2.jpg


Chuckle Squad isimli bilgisayar korsanları grubu bu özellikteki güvenlik açıklarından yararlanarak Twitter CEO’su Jack Dorsey’in hesabını ele geçirmiş ve buradan ırkçı mesajlar yayınlamıştı.



Bunun üzerine Twitter ilgili özelliği bünyesinden tamamen kaldırdığını duyurdu. Twitter ayrıca milyonlarca hesabı da silerek platform üzerinde temizlik yaptı.

Son Güncelleme: 03.05.2020 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81