Sonunda o özellik geliyor!

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, yeni özelliklerini test etmeye başladı.

Sonunda o özellik geliyor!

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, yeni özelliklerini test etmeye başladı.

30 Mart 2020 Pazartesi 14:59
Sonunda o özellik geliyor!


Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, her geçen gün daha büyük kitleye ulaşıyor. Bunu da sürekli güncel kalarak ve kullanıcıların istediği özellikleri ekleyerek başarıyor.  Ortaya çıkanlara göre üç farklı özellik üstünde çalışan Instagram, bunları test etmeye başladı. 

Yeni özellikler,  destek çıkartması (Support sticker), özçekim için bej ekran flaşı ve direkt mesajlardaki yenilikler olacak.

Corona virüsten dolayı insanların sosyal medyada daha çok vakit geçirdikleri bu zamanlarda, önemli yenilikler getirerek kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Ters mühendislik yapan ve iddialarının doğruluğu ile bilinen Jane Manchun Wong'un belirttiklerine göre, destek çıkartması sayesinde kullanıcılar, maddi destek vermek istedikleri işletmelere uygulama üzerinden bağış yapabilecek.

Şu an için Paypal, Square ve Kabbage gibi ödeme sistemleriyle çalışacak olan bu özellik, ileride kredi kartlarına da gelebilir.

Direkt mesajlarda ise, kullanıcı adlarının yanına eklenecek buton sayesinde, daha hızlı bir şekilde görüntülü konuşa yapmaya imkan tanınacak.

Son özellik ise, çoğu telefonun ön kamerasında flaş bulunmamasından dolayı, uygulamalar ekranı flaş olarak kullanıyor. Bu noktada, Instagram'a bej renk flaş seçeneği eklenecek ve fotoğrafların daha doğal bir renkte olması amaçlanacak.

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, Snapchat'in özelliklerini kopyalamaya devam ediyor.

Yeni ortaya çıkan bilgilere göre Instagram, yakın zamanda Snapchat'in ana teması olan kaybolan mesajlar özelliğine kavuşacak.

Son zamanlarda iyiden iyiye popülerleşmeye başlayan geçici mesajlar özelliği, Twitter tarafından da test ediliyor.

Jane Manchun Wong'un Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda açıkladıklarına göre, Instagram kaybolan mesajlar özelliği üzerinde çalışıyordu.

Bu paylaşımın arkasından Instagram, bu açıklamayı doğrulayacak bir paylaşım yaptı ve “Mesajlaşma deneyiminizi geliştirmek için her zaman yeni özellikler geliştiriyoruz. Bu özellik hâlâ geliştirme aşamasındadır ve henüz harici olarak test edilmemektedir.” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarının başında gelen Instagram, bu popüleritesini sürekli güncel kalarak sağlıyor.

Neredeyse her ay yeni bir özellikle karşımıza çıkan Instagram, şimdi de hikayelerdeki bazı özelliklerini pekiştirecek ve detaylı bir hale getirecek.

Yeni eklenecek özellik sayesinde, Instagram hikayelerimizi; istediğimiz kişiye gösterip, istediğimiz kişilerden gizleyebiliyoruz. Tabii "bu özellik zaten vardı" diyebilirsiniz.

Bu özellik Instagram'a daha önce eklenmişti, fakat detaylı bir şekilde kullanılamıyordu. Yeni özellik sayesinde attığımız hikeyeler içinden hangisini kimin göreceğine karar verebileceğiz.

Aynı şekilde belirlediğimiz hikayeleri kimlerin görmemesi gerektiğine de karar vereceğiz. Yani kısacası, artık daha detaylı bbir seçenek elimizde mevcut olacak.

Bu özelliğin ne zaman aktif olacağı henüz bilinmiyor. Yeni hikaye özelliği şu an için test aşamasında.

Son Güncelleme: 30.03.2020 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81