Bu e-postalara dikkat!

Koronavirüs salgınının etkisini sürdürmesiyle artan dijitalleşme ve evde kalma uygulamaları nedeniyle e-posta ve elektronik araçların kullanımı da arttı. Ancak bu durum pek çok tehlikeyi de beraberinde getirdi.

Bu e-postalara dikkat!

Koronavirüs salgınının etkisini sürdürmesiyle artan dijitalleşme ve evde kalma uygulamaları nedeniyle e-posta ve elektronik araçların kullanımı da arttı. Ancak bu durum pek çok tehlikeyi de beraberinde getirdi.

01 Mayıs 2020 Cuma 16:44
Bu e-postalara dikkat!

Özellikle son dönemde neredeyse bütün ihtiyaçlar kargo ile teslim ediliyor. Bu durumu fırsata çeviren siber saldırganlar ise e-postalar üzerinden kullanıcıların verilerini ele geçirmeye çalışıyor.

Kullanıcıların sıklıkla kargo ile alışveriş yapmasını fırsat bilen siber saldırganlar, sanki kargo şirketinden gönderilmiş gibi e-postalar gönderiyor. Kullanıcıların bu siber saldırganlarca gönderilen e-maillerin içerisindeki dosyaları açmasıyla beraber bilgisayarlarına ya da cep telefonlarına zararlı yazılımlar yükleniyor.

https://84.gostreamcdn.net/uploads/images/image/e-posta-sald%C4%B1r%C4%B1s%C4%B12.jpg

Siber saldırganlar tarafından gönderilen e-maillerde, kargonun geldiğini ancak kullanıcıya teslim edilebilmesi için ekte yer alan bilgileri onaylaması gerektiği belirtiliyor. Kişinin ekteki dosyayı açmasıyla birlikte zararlı yazılımlar yükleniyor, sonrasında da bilgisayarlarında ya da cep telefonlarında bulunan kişisel veriler ele geçiriliyor.

https://84.gostreamcdn.net/uploads/images/image/e-posta-sald%C4%B1r%C4%B1s%C4%B14.jpg

Konu kapsamında Kaspersky’nin Kıdemli Web İçeriği Analisti Tatyana Shcherbakova, kullanıcıları siber saldırılardan korunmak adına nelere dikkat edeceklerine dair uyarılarda bulundu. Öncelikle gelen e-postanın kimden geldiğine dikkat etmek gerekiyor.

https://84.gostreamcdn.net/uploads/images/image/e-posta-sald%C4%B1r%C4%B1s%C4%B13.jpg

Shcherbakova, gelen mailin ücretsiz bir e-posta servisinden gönderilmesi ve anlamsız karakterler içermesi halinde, gelen e-postanın büyük ihtimalle sahte olduğu anlamına geldiğini söylüyor. Ayrıca Shcherbakova e-posta içerisindeki metne de dikkat edilmesi gerektiği belirtiyor.

Son olarak gelen e-postalarda yer alan eklerin açılmaması gerektiği ve bir bilgi talep ediliyorsa resmi internet sitesine giderek işlem yapılması gerektiği de siber saldırılara karşı alınması gereken önlemler arasında yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81