Android Uygulaması Nedir Ve Android Uygulama Yazımı Nasıl Öğrenilir?

Android Uygulaması Nedir Ve Android Uygulama Yazımı Nasıl Öğrenilir?

12 Eylül 2018 Çarşamba 19:11
Android Uygulaması Nedir Ve Android Uygulama Yazımı Nasıl Öğrenilir?

Android Uygulaması

           

 Android dünyanın en yaygın olarak kullanılan arama motoru google’ın geliştirdiği cep telefonlarında ve tabletlerde kullanılan açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Şuan da özellikle cep telefonlarında ve tabletlerde en çok kullanılan işletim sistemidir. İkinci sırayı ise apple firmasının kullandığı kapalı kodlu ios işletim sistemi almaktadır.

           

 Yazılım Sektörünün İş Alanları

 Yazılım sadece özel yazılım geliştirme değildir ama bu işleri Yazılım Firması yapar. Bir işletim sisteminin tamamını yazılım sayılır. Ancak şuan da yazılım pazarında en çok para kazandıran ve rağbet gören alanı özel yazılım geliştiren kişilerin çalışmalarıdır ve android uygulama sektöründe çalışan kişiler çok güzel kazançlar ayrıca tecrübeler elde etmektedir.

            Android üzerinden kazanç sağlamak sadece özel yazılım yapmak ile olmuyor eğer çok tıklanan ve indirilen bir oyun yazılımı geliştirmeniz halinde alacağınız reklam ücretlerinden çok ciddi kazançlar elde edebilirsiniz ve mobil uygulama hizmetini sadece yazılım firmaları vermemektedir. Kendini geliştiren birçok öğrenciden de bu hizmetleri almanız mümkündür. Yazılım geliştirmek ve özel yazılım yaratmak için birçok resmi ya da özel sektör ciddi arayışlar içerisindedir. En çok yazılım ihtiyacı olan kurumlar şunlardır; Turkcell, Türk Telekom, Vodafone, gibi gsm şirketleri, belediyeler, üniversiteler, hastaneler ve dershanelerdir.

 Android Uygulama Yazımı

 Herkesin bilmek istediği ancak öğrenilmesi oldukça zor olan yazılım geliştirme derslerini alabileceğimiz bir kurum bulmak çok zordur. Bu sektör kendi içine kapalı özellikle yazılım uzmanlarının çok ketum davranması sebebi ile her yerden ve herkesten öğrenilebilecek bir ders değildir. Günümüzde online derslerin her alanda sıklıkla kullanıldığı ortamlarda yazılım ve yazılım geliştirme tekniklerini de videolu derslerden almamız mümkündür. Bu alanda birçok ders kitabını da yayımlanmaktadır fakat yazılım dersinin uygulamalı bir ders olması dolayısı ile video ortamında aktarılan derslerden daha çok verim alınmaktadır.

 Ders malzemelerimiz internet ortamına bağlı bir bilgisayar ve birazcık da olsa öğrenme azmidir. İlk olarak Android Stüdyo programını bilgisayarımıza indirip kurduktan sonra android componentları öğrenmek ve tüm bu öğrendiklerimizi java ile birleştirerek yeni uygulamalar çıkarabiliriz. Yazılım konusunda kendimizi daha çok geliştirebilmemiz için açık kaynak kodlu derslerden faydalanabiliriz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81