81 ilden şehit ve gazi çocukları Antalya'da

81 ilden şehit ve gazi çocukları Antalya'da

19 Temmuz 2017 Çarşamba 22:28
81 ilden şehit ve gazi  çocukları Antalya'da
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı, bakım ve öğrenim yardımı verdiği lise ve üniversite öğrencilerine yönelik kültür gezisi düzenledi. 13 günlük gezide Ankara, Nevşehir ve Konya’yı gezen gençler, son olarak Antalya’ya geldi. 
İlk olarak 2009 yılında düzenlenmeye başlanan kültür gezileri kapsamında Türkiye’nin 81 ilinden geziye katılan şehit ve gazi çocukları, Antalya’da birçok tarihi yerde gezi gerçekleştirdi, güneş, havuz, ve kumun tadını çıkardı.
Vakıftan yardım alan şehit ve gazi çocuklar arasındaki sosyal ilişki ve dayanışmanın arttırılması, tarih bilincinin geliştirilmesi ve Türkiye’nin doğal güzelliklerinin gösterilerek yurt sevgisinin aşılanmasını hedefleyen gezide gençler Aspendos Antik Kenti, Manavgat Şelales, Side Antik Kenti, Phassalis Antik Kenti, Olimpos, Düden Şelalesi, Kurşunlu Şelalesi, Antaalya Müzesi ve son olarak Akvaryum su altı dünyası gezdi.
TSK Mehmetçik Vakfı Yardımlar Müdürü Emekli Albay Mesut Genç, bu yıl 9’uncusunu düzenledikleri kültür gezisinde şehit ve gazi çocuklarının 3 gün boyunca Antalya’da kültür ve tatil keyfine doyduğunu ifade etti.
Geziye Rize’den katılan gazi çocuğu İrem Koçer, duyduğu memnuniyeti, “Burada gazi ve şehit çocuklarıyla tanıştım. Gittiğimiz yerde bir daha böyle bir deneyim yaşayabileceğimi sanmıyorum” diyerek ifade ederken, babasını 10 yıl önce kaybeden Furkan Albayrak ise, “Arkadaşlarımızla kader olarak aynı kaderi paylaşıyoruz. Bizim için çok güzel imkanlar sağlanıyor, biz bu mutluluk içerisinde gezimize devam ediyoruz, arkadaşlığımızı ilerletiyoruz. Bazı yaralar sardıkça kanar ama biz birbirimize sarıldıkça yaralarımızı kapatıyoruz” diye konuştu.
Babası Şırnak’ta şehit düşen Gaye Aytepe de, Zongultak’tan geziye katıldığını ve Antalya’yı çok beğendiğini söyledi. Manevi değerleri yüksek olan yerleri gezdiğinden dolayı gururlandığını belirten Aytepe, diğer arkadaşlarıyla çok güzel arkadaşlıklar kurduğunu dile getirdi.
 
 
 
 
Son Güncelleme: 19.07.2017 22:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81