60 bin personel alınacak

Bakan Ağbal 2017 yılında en az 60 bin personel alımı yapılacağını açıkladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıklaması şöyle:

60 bin personel alınacak

Bakan Ağbal 2017 yılında en az 60 bin personel alımı yapılacağını açıkladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıklaması şöyle:

18 Ekim 2016 Salı 00:25
60 bin personel alınacak
Bakan Ağbal 2017 yılında en az 60 bin personel alımı yapılacağını açıkladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıklaması şöyle: “Kamuya bu dönemde emekli olacaklar dışında yaklaşık 60 binin üzerinde farklı kanallardan ve sektörlerden personel alımı gerçekleştirilecek. Personel planlaması çerçevesinde de en az 60 bin sayısında bir personel alımı yine olacak ama önceki yıllarla karşılaştırdığımızda bu sayının önceki yılların altında olduğunu söylemek mümkün. Vergi, mali disiplinin en önemli sağlıklı gelir kaynağıdır. Kamu harcamalarımızı vergi gelirleri ile karşılamaya devam edeceğiz. Irak sınırları içerisinde başlatılan bir operasyon var. Bu operasyon konusunda Türkiye aktif dış politika çerçevesi içerisinde gerekli adımları atıyor. Bu atılan adımlar çerçevesinde kamu maliyesi olarak alınması gereken kararlar neyse biz de onun gereğini bugüne kadar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Savunma, güvenlik harcamaları noktasında son dönemlerde meydana gelen gelişmelerin bütçenin toplam harcamaları üzerinde çok önemli bir etki yapmadığını söyleyebilirim. Gerek 2016 yıl sonu bütçe gerçekleşmeleri, gerekse 2017 yılındaki bütçe hazırlıkları noktasında gerek savunma, güvenlik birimlerimizin ihtiyaç duyabileceği ödeneklerin planlanmasında gerekse genel ekonominin etkilerinin hesaplanmasında tabii ki jeopolitik riskler de dikkate alınmış oldu"

Son Güncelleme: 18.10.2016 00:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81