53. Kütüphane Haftası ALKÜ'de kutlandı

ALKÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Kütüphane Haftası kapsamında “Kitabını Al Gel Sen de Oku” etkinliği düzenledi.

53. Kütüphane Haftası ALKÜ'de kutlandı

ALKÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Kütüphane Haftası kapsamında “Kitabını Al Gel Sen de Oku” etkinliği düzenledi.

27 Mart 2017 Pazartesi 21:30
53. Kütüphane Haftası ALKÜ'de kutlandı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 53. Kütüphane Haftası dolayısıyla “Kitabını Al Gel Sen de Oku” etkinliği düzenledi. Kestel Yerleşkesi İşletme Fakültesi bahçesinde organize edilen etkinliğe ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, ALKÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan Vekili, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Kütüphane Haftası kapsamında bu yıl üniversite kütüphanesinden en çok kitap alıp okuyan ilk üç öğrenciye ise hediyeler dağıtıldı. Ayrıca programda, Alanya Müftülüğü Hayriye Hanım Kız Kuran Kursu öğrencileri ve Fatma Özmüfütoğlu Ortaokulu öğrencileri de programa katılarak şiirleri ile renk kattılar.
REKTÖR: “BİR KÜTÜPHANE BİR HAPİSHANE KAPATIR”
Programın açılış konuşmasını yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, öğrencilere bol bol kitap okumaları gerektiğini söyledi. Rektör Pınarbaşı, "Meşhur bir söz vardır, “Bir Kütüphane Bir Hapishane Kapatır”. Ben bu sözün çok doğru olduğuna inanıyorum. Gerek tarihte gerek günümüzde yaşadığımız olumsuzlukların çoğu hep cehaletten kaynaklanıyor " dedi.
Kültürümüzün nesiller boyu aktarılmasında kitapların rolüne de değinen Rektör Pınarbaşı, kadim kültürümüzü muhafaza etmemizde kitapların büyük rolü olduğunu; kültürünü, geçmişini koruyamayan toplumların başka kültür ve emperyalist hedeflerin kucağına düşeceğini anlattı.
Programın hazırlığında emeği geçen herkese ve ayrıca sponsor kuruluşlar olan Ergün Kırtasiye ve Oba Pastanesine teşekkür eden Rektör Pınarbaşı, vize haftası dolayısıyla tüm öğrencilere sınavlarında başarılar diledi.  
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ
53. Kütüphane Haftası kapsamında sene başından bu yana en çok kitap okuyan ilk üç öğrenciye ödül verildi. Birinci olan  Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası Ticaret Anabilim Dalı Öğrencisi Farhad Sultanov’a ödülünü Rektör Pınarbaşı’ndan aldı. Ödül töreni kapsamında, ikinci olan Mühendislik Fakültesi İşletme Mühendisliği öğrencisi Ayça Gülçin Kürüm’e ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş verirken, üçüncülük ödülünü ise Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Ozan Şimşek, ALKÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan Vekilinden aldı. Program, üniversite bahçesinde kitap okuma etkiliği ve ikramlar ile devam etti.


Son Güncelleme: 27.03.2017 21:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81