30 yıllık rüya gerçek oluyor

30 yıllık rüya gerçek oluyor

20 Temmuz 2017 Perşembe 20:01
30 yıllık rüya  gerçek oluyor
Tamamlandığında Gazipaşa'da 4 bin 470 hektar tarım alanını sulayacak olan Gökçeler Barajı'nda mutlu sona yaklaşıldı. Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, “Gazipaşamızın 30 yıllık rüyası olan Gökçeler Barajı tamamlanarak su tutmaya başladı” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. 
 
Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, dün itibarıyla Gazipaşa çiftçisinin yıllardır umutla beklediği Gökçeler Barajı'nın su tutmaya başlayacağını müjdelemişti. Dün saat 11.00 sularında ekibi ile birlikte Gökçeler Barajı'na gelerek düğmeye basan DSİ Bölge Müdürü Coşkun’a Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik de eşlik etti. 
Törenin ardından konuşan Başkan Çelik, “Gazipaşamızın 30 yıllık rüyası olan Gökçeler Barajı tamamlanarak su tutmaya başladı. Sulama ile birlikte Beyobası, Beyrebucak, Çobanlar, Hasdere, Kahyalar, Karalar, Muzkent, Korubaşı, Macar ve Aydıncık mahalleleri olmak üzere 10 adet yerleşim yerinin de içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan Gökçeler Barajı’nın milli ekonomiye yılda 96 milyon 222 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor. Hızla süren sulama hattının da tamamlanmasıyla 2017 yılı sonuna kadar 13 bin dekarlık alanın işletmeye açılması planlanıyor. Bu rüyamızın gerçekleşmesini sağlayan en başta kendisini Gazipaşalı olarak gören Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof.Dr. Veysel Eroğlu'na, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na, Antalya Milletvekillerimize, DSİ Bölge Müdürümüze ve çalışanlarına ve ayrıca yüklenici firmaya teşekkürlerimi sunuyorum. Gazipaşamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. 
SULAMA PROJESİ DE TAMAMLANACAK
Gökçeler Barajı'nın su tutması için özellikle bu dönemi beklediklerini belirten Müdür Coşkun, "Barajda yavaş yavaş su tutmasını hedefliyoruz. O nedenle yağmurların olmadığı bu dönemi seçtik. Çünkü yağışlarla su bollaştığı dönemde baraj kapakları açılıp kapanırken teknik problemler yaşanabiliyor" diye konuştu. 
Gökçeler Barajı'nda sadece su tutulmasının yeterli olmadığını belirterek, önemli olanın şebeke döşenerek sulamanın faydaya dönüşmesi olduğuna vurgu yapan DSİ Müdürü Coşkun, "10 yıl boyunca su tutsanız da, sulama projesini bitiremediğiniz müddetçe vatandaş sadece suya bakar durur. O nedenle Gökçeler Barajı kadar, Gazipaşa Ovası Sulaması da önemli. Şu an sulama boru hatları inşaatı devam ediyor. Borular geldi, müteahhit firma işe başladı. Yaklaşık 4 bin 470 hektar, yani 44 bin dönümlük arazinin Aralık ayı sonuna kadar en azından dörtte birinin borusu döşenmiş halde bitirilmesi hedefiyle çalışıyoruz. Proje kapsamında, Gökçeler Barajı’ndan alınacak su ile bin 200 milimetre çapındaki çelik borularla 13 bin 642 metrelik ana iletim hattından 150 metre kotu altında kalan kısımlar sulanacaktır. 2018 yılı sulama sezonu başında en az 10 bin dönüm arazinin sulanması için sistemi vatandaşın hizmetine sunmak istiyoruz. DSİ olarak hedefimiz bu. Tarım olmadan hiç bir şey olmaz. Ülkenin güçlenip ayağa kalkmasındaki en büyük etken tarımdır. Tarım alanları vasıtasıyla istihdam sağlanır. Kendi gıdamızı kendimiz üretirsek en büyük faydayı ülkemize bu şekilde sağlarız. O yüzden sulamayı önemsiyoruz ve Gazipaşa'yı şırıl şırıl sulanan bir ova haline getireceğiz" dedi. 
6 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK 
Gazipaşa çiftçisinin olduğu kadar turizmin işsiz bıraktığı gençler de, yapımı büyük hızla devam eden ve yaklaşık 6 bin kişiye iş imkanı sağlayacak Gökçeler Barajı'nın hizmete açılmasını sabırsızlıkla bekliyor. DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, "Gökçeler Barajı tamamlandığında dekar başına 2 bin 30 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 96 bin 222 TL katkı ve 5 bin 688 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedefleniyor” diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 20.07.2017 20:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81