3'üncü Etapla Antalya'nın Toplam Raylı Sistem Hattı 55 Kilometreye Ulaşacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nin hayata geçmesi halinde İstanbul, Ankara, İzmir'den sonra en uzun raylı sistem hattının Antalya'da olacağını söyledi.

3'üncü Etapla Antalya'nın Toplam Raylı Sistem Hattı 55 Kilometreye Ulaşacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nin hayata geçmesi halinde İstanbul, Ankara, İzmir'den sonra en uzun raylı sistem hattının Antalya'da olacağını söyledi.

31 Ekim 2017 Salı 12:46
  3'üncü Etapla Antalya'nın Toplam Raylı Sistem Hattı 55 Kilometreye Ulaşacak
 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı  Menderes Türel, 5 Kasım'da gerçekleştirilecek 3. Etap Raylı Sistem Projesi referandumu öncesi Zafer,  Atatürk,  Yeşiltepe, Kanal Mahallelerinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya,  AK Parti  Antalya Milletvekili  Mustafa Köse,  Kepez Belediye Başkanı  Hakan Tütüncü, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
 
Antalya zenginleşecek
 
Belediye Başkanı  Menderes Türel,  Antalya'yı dünyanın en çağdaş modern projeleriyle tanıştırmak için büyük bir gayret içinde olduklarını söyledi. Türel, "Birçok projemiz artık başladı. ve bu projeler  Antalya'yı ve Antalyalıyı zenginleştirecek projeler. Bu projeler şehrin ekonomisine katkı sağlayacak ve her biri yeni bir ekmek kapısı iş kapısı olacak. Şehre getirmiş olduğu kalite ile de  Antalya'nın ve hemşerilerimizin gelir düzeyi yükselecek. Zaman zaman bizi eleştiriyorlar. Diyorlar ki '  Menderes Türel Boğaçayı Projesi yapacak bana ne faydası var. Sahil projesi yapacak bana ne faydası olacak. Bunların hepsi sağlamış olduğu ekonomik değer itibariyle  Antalya'da yaşayan esnafın tüccarın cebine girecek. Boğaçayı Projesi içinde 10 bin Antalyalı iş sahibi olacak. Proje bittikten sonra burada çalışacak kardeşlerimiz sizlerin eşi dostu veya ailesi olacak" diye konuştu.
 
Kendi rekorumuzu kırdık
 
Dünyada trafik sorununun yegane çözümünün çağdaş modern toplu ulaşım sistemi raylı sistem olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, "Bunu dünya böyle çözüyor. İlk dönemimizde 11 kilometre raylı sistem tamamladık. İkinci dönem hemen 18 kilometre daha Meydandan- Havaalanı -Aksu-EXPO hattı yaptık. 5.5 ayda bitirdik. Kendi rekorumuzu kırdık. Bunlar  Antalya'ya yakışıyor. Bunlar  Antalya'nın hak ettiği hizmetler. Biz gece gündüz sizin dertlerinizle dertleniyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz. Bu hizmetler kolay olsaydı bizden önce yapılırdı."
 
Otoparkı bile vatandaşa soruyoruz
 
2014 seçimleri öncesinde "Büyük projeleri millete sorarak yapacağım" dediğini hatırlatan Türel, "Yap derlerse baş tacı yapma derlerse o da baş tacı. İşte o yüzden şimdi sadece raylı sistem projesinde değil, Şarampol'den, Ali  Çetinkaya'daki cadde güzelleştirmesine, 2. Etap raylı sistemden, 3. Etap raylı sisteme kadar, eski adıyla Çallı Kavşağı yeni adıyla 15 Temmuz Şehitleri Kavşağımızdaki heykelin taşınmasından oraya bir kavşak yapılmasına kadar önemli bütün kararları hatta, Şarampol'deki küçük bir otoparkı bile hep vatandaşımıza sorduk. Vatandaşımız yap diyorsa yapıyoruz yapma diyorsa tamam sorun yok" ifadesini kullandı.
 
"Seçimde oy kullanır gibi"
 
Başkan Türel şöyle devam etti: 
 
"3. Etap Raylı Sistem Projesi'ne başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanlarımız gerekli izinlerin alınması hususunda büyük bir destek verdi. Bu destek artık bizi yeniden inşaat çalışması aşamasına getirdi. Ama bu çalışmamıza başlamadan ihalemizi yapmadan önce elbette sizlere sormamız gerektiğini düşünerek yeniden bir referanduma yani halk oylamasına gidiyoruz. 5 Kasım Pazar günü oy atma yerlerinde  Yeşiltepe Mahallesi'nde Veyselkarani Cami yanındaki parkta, Zafer Mahalesi'nde  Hüseyin Ak İlköğretim Okulu'nda, Kanal Mahallesi'nde  Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda,  Atatürk Mahallesi'nde de  Atatürk Anadolu Lisesinin içerisinde, oy atabilme şansınız olacak. Aynı seçim disiplini ile seçim kurulundan seçmen listelerini alıyoruz. Kimliklerinizle oy atma yerine gidiyorsunuz, kimliğinizi göstererek oy kabinine gizli oy kullanmak suretiyle oyunuzu atıyorsunuz. ve böylelikle oy kullanma işlemini bittikten sonra saat 17.00'den sonra da bir kamu görevlisi yani devlet memuru, bir muhtar veya azası bir de sivil görevliden oluşan sandık kurulu herkesin önünde sandıkları açıyor. ve oy kullanma işleminin neticeleri ortaya çıkıyor."
 
"İstiyorsanız gereğini yaparız"
 
Referandumu 3. Etap güzergahındaki 23 mahallede yapacaklarını belirten Başkan  Menderes Türel, "Aynı 2. Etap da yaptığımız gibi. 2. Etap Aksu'dan Meydan'a kadar 22 mahalledeydi çok güzel de bir katılım olmuştu. 8 bin 400 vatandaşımız katıldı. 98.42'si evet bu raylı sistem projesini istiyoruz dedi. Eğer siz de istiyorsanız biz gereğini yapmaya hazırız. Böylesine çağdaş, modern, konforlu bir ulaşım sistemini daha da  Antalya'ya yaygınlaştırmak hepimizi hayali. Bu konuda bize vereceğiniz destek fevkalade önemli. Çünkü sizlerin destekleri ile bu hizmetleri yapabiliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Toplam 55 kilometrelik ağ
 
Şu anda  Antalya'da yaklaşık 30 kilometreye yakın bir raylı sistem ağının hizmette olduğunu kaydeden Türel, "3. Etapla birlikte 55 kilometreye yükselecek 3.  İstanbul,  Ankara,  İzmir'den sonra en uzun raylı sistem hattı  Antalya'da olacak. 149 milyon Euro'luk bir yatırım bedeli var. Yani eski parayla aşağı yukarı yarım katrilyondan fazla. Sizlere feda olsun" dedi.
 
Menderes Türel, "Bu konuda karar sizde. Bu hizmetlerin, bu projelerin gerçek mimarları sizlersiniz. Sizlerin desteğiyle yapabiliyoruz. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanlarımızın ve  Antalya'daki takım kaptanımız Dışişleri Bakanımızın, milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, başta Valimiz,  Antalya,  Ankara bürokrasisi ile olan işbirliğimiz ve uyumlu beraberliğimiz bu hizmetleri ortaya çıkarıyor. Bakın ben bu üçüncü etap raylı sistemin imzasını elimle gezdirdim bakanlarımıza. Ben yeri geliyor  Ankara'da Büyükşehir Belediyesi evrak memurluğu görevini ifa ediyorum. Bundan da şeref duyuyorum, bu benim için onurdur. Yeter ki memleketin işini çözelim. Bizden öncekilere baktığınızda ne diyorlardı, 'Biz  Ankara'ya niye gideceğiz, biz  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanıyız,  Ankara ayağımıza gelsin' diyorlardı. Bunları da duyduk. Biz millete efendilik değil, millete hizmetkar olmanın mutluluğunu, şerefini, onurunu yaşıyoruz."
 
"Yol haritamızı millet çizer"
 
"Bizim yol haritamızı millet çizer" diyen Türel, "Siz 5 Kasım'da evet diyorsanız hemen  Aralık ayında  Kepez'imize güzel bir raylı sistem gerdanlığı kazandırıyoruz. 5 Kasım'da özellikle bütün hemşerilerimizin sandık başında olmasını çok önemsiyoruz. Güçlü bir desteğiniz olursa biz de yola devam diyeceğiz.  Söz de karar da milletin" ifadelerini kullandı.
Son Güncelleme: 31.10.2017 12:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81