2019'da 200'den fazla ilçeye doğalgaz ulaşacak

2019'da 200'den fazla ilçeye doğalgaz ulaşacak

08 Ekim 2017 Pazar 19:53
2019'da 200'den fazla  ilçeye doğalgaz ulaşacak
Enerji Bakanı Albayrak, 2018'de Türkiye'nin bütün illerine doğalgazın ulaşacağını belirterek "2019 yılı sonuna kadar da 200'ü aşkın ilçeye doğalgazı ulaştırılacağız" dedi.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Berat Albayrak,  AK Parti'nin  Afyonkarahisar'da düzenlenen 26.'ıncı İstişare ve Değerlendirme toplantısında Milli Enerji ve Maden politikasına ilişkin sunum yaptı. 2018 yılında  Türkiye'nin jeokimya ve jeofizik haritasının biteceğini belirten Bakan Albayrak, " Türkiye haritasındaki tüm sondaj faaliyetlerinin 'veri tabanı' diyebileceğimiz haritayı çıkartarak, herkese açık bir merkezde  Türkiye'deki bütün altyapıyı arşivliyoruz" dedi.
"JEOFİZİK HARİTASINI 2018'DE TAMAMLAYACAĞIZ"
Albayrak, " Türkiye jeofizik haritasını 2018'de tamamlayacak. Tüm  Türkiye coğrafyasını, bitki örtüsünden topografik yapısına kadar röntgenini çekip madencilikte sahip olunan kaynakları göreceğiz" diye konuştu.
"YIL SONUNDA DOĞALGAZSIZ İL KALMAYACAK"
Bakan Albayrak,  Artvin,  Hakkari ve  Şırnak'a da doğalgazın götürülmesiyle gelecek yıl doğalgazsız ilin kalmayacağını belirterek, 2019 yılına kadar ise 200 ilçeye doğalgazı ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Bakan Albayrak, nükleer santralin de temellerinin yakında atılacağını aktardı.

Şahin, bakanlarla görüşmüştü
 
Alanya’ya doğalgazın gelmesi için 2014 yılında imza kampanyası başlattıklarını ve bu kampanyayla 93 bin imza topladıklarını aktaran ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nün, nüfusu 20.000'den fazla olan ilçelerde yatırım yapma kararı için alınan Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla Alanya’mıza doğalgaz gelmesinin önü açıldı” demişti. 
 

Son Güncelleme: 08.10.2017 20:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81