10 YIL ŞARTI

Meclis toplantısında halk otobüsleri ve büfeler konuusuna bir kez daha değinen Başkan Yücel, "ilçede kurulan düzeni bozmaya kimsenin hakkı yok. Büyükşehire önerge vererek halk otobüsü alanların ilçede 10 yıl ikamet etme şartı getirilmesini istedik. Sahil büfeleri yine eskisi gibi ALTİD tarafından işletilsin istiyoruz" dedi.

10 YIL ŞARTI

Meclis toplantısında halk otobüsleri ve büfeler konuusuna bir kez daha değinen Başkan Yücel, "ilçede kurulan düzeni bozmaya kimsenin hakkı yok. Büyükşehire önerge vererek halk otobüsü alanların ilçede 10 yıl ikamet etme şartı getirilmesini istedik. Sahil büfeleri yine eskisi gibi ALTİD tarafından işletilsin istiyoruz" dedi.

07 Şubat 2017 Salı 21:09
10 YIL ŞARTI
Alanya Belediye Meclisi, Alanya'da halk otobüslerinin ve plajdaki büfelerin başkalarına devredilmesine tepki gösterdi. CHP'li Erdoğan Toktaş, "Bu devirler şehrimize zarar verir" derken, AK Parti’li Kerim Başkaptan, "Bu konuda Alanyalıların yanındayız" derken, Başkan Adem Murat Yücel, "Alanya'nın değerleriyle kimseye oynatmam. Bu şehrin huzurunu bozdurmam" dedi

Alanya Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısı dün Meclis Salonu'nda Başkan Adem Murat Yücel'in başkanlığında gerçekleştirildi. MHP'den Kerim Aydoğan, Abdullah Sönmez, Abdullah Öztürk ve Garip Kodal, Ak Parti'den Yusuf Hastürk ve Mustafa Keşoğlu'nun mazeretli olarak katılmadığı toplantıya CHP Grubu eksiksiz katıldı. Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan sevk edilen maddelerin görüşülüp, karara bağlandığı mecliste Demal Limited Şirketi'nin belediyeye 2016 model Ford marka aracının cenaze yıkama aracı olarak hibe edilmesi talebini Belediye Meclisi oybirliği ile kabul etti. Meclis, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü adına tescilli ambulansın belediyeye devrine ilişkin talebi de mecliste onaylandı. Başkan Yücel, Plan ve Proje Müdürlüğü'nün sevk ettiği maddelerin ilgili komisyonlarda görüşülmesi için meclise 5 dakika ara verdi. Komisyonun 25 dakikalık toplantısı sonrasında Meclis, Deretürbelinas Mahallesi, Kargıçayı üzerinde bir şahsın enerji üretim alanında Hidroelektrik Santrali kurması amacıyla 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı talebi meclis üyelerinin onayına sunuldu.

TOKTAŞ: SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANMADI
Oylamada Ak Parti grubu kabul, CHP grubu ret oyu kullanırken MHP grubu ise çekimser kalınca talep oyçokluğuyla onaylandı. Kararın salt çoğunluk sağlanmadığı gerekçesiyle kabul olmayacağını belirten CHP'li Erdoğan Toktaş'a Ak Parti Grup sözcüsü Kerim Başkaptan'dan cevap geldi. Başkaptan, "Hukukçu ve demokratik anlamda ki kimliği ile. Şimdi 7 ret, 11 kabul oyuna nasıl çekimser oyları da ret olarak değerlendiriyorlar ben bunu hala anlayamadım ve merak ediyorum" dedi.

'ÇEKİMSERİN EKSİSİ ARTISI YOKTUR'
Toktaş'da, "Biz çekimsem oyları ret olarak değerlendirmiyoruz. Yasa da katılanların salt çoğunluğu ile karar verilir diyor. Biz HES talebine karar vereceğiz. Karar vermek ne demektir? Evet demektir. Önemli olan evet sayısıdır.  Diğer kullanmayanların hiç bir önemi yoktur" diye konuştu. Başkan Yücel ise, "Arkadaşlar uzatmayalım. Çekimserlik hükümsüzlüktür.  Eksisi, artısı yoktur. Buna göre de oy çokluğı ile bu karar geçmiş demektir" dedi.

'HER DEFASINDA TARTIŞIYORUZ'
Toktaş'da ,"Başkanım o zaman ben buna dava açayım. Görelim. Herkes de öğrensin. Hukuken tartışılmayacak bir hususu her
defasında burada tartışıyoruz. Karar da böyle bir şey yok. Tamam buradan geçmiş bizde dava açalım" şeklinde konuştu.

"DÜKKANLARA DA ÖNLEM ALINMALI"
Meclisin dilek ve temenniler kısmında söz alan CHP Belediye Meclis Grubu Başkan Vekili Erdoğan Toktaş, "Plajlardaki büfeler ve Alanya'daki toplu taşıma araçlarıyla ilgili bir takım sıkıntılar olduğu yönünde haberler alıyoruz. Toplu taşıma araçlarıyla ilgili ve büfelerle ilgili endişeler olduğunu biliyoruz. Bu konuda Alanya Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi bu sorunların çözümü noktasında bir çalışma yapıyor mu?İçinde bulunduğumuz sıkıntılı dönemde yaz sezonunda turizm sezonunda ve bundan sonra Alanya'ya zarar vereceklere dönük önleyici bir çalışmalarımız nedir? Birde tabi sadece kıyıdaki büfeler ve toplu taşıma değil, Alanya'da yüzlerce dükkan kapandı. Sahipleri işyerlerini bırakıp gittiler, buralarda kiralama olacak, yeni işyerleri açılacak. Bunların dahi belirli bir disiplin içinde gözlemlenmesi ve dikkatli olunması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

'DEVİRLERİ BİZ DE ONAYLAMIYORUZ'
Toktaş'ın sözlerine yanıt veren AK Parti Belediye Meclis Grubu Sözcüsü Kerim Başkaptan, "Halk otobüsleri ve büfelerle ilgili medyada çıkan haberlerle ilgili gerekli olan çalışmaları bizlerde yapıyoruz. Bu konuda bilgilendirmelerde önümüzdeki günlerde ilgililer tarafından daha net bir şekilde yapılacaktır. Yalnız Alanya'daki bu sıkıntılar hepimizin sıkıntısı. Hiç bir şekliyle Alanya'da herhan gibi bir huzursuzluğa gidilmesi gerek sezon içinde, gerekse sezon sonunda Alanya halkı istemediği değişiklikleri özellikle taşıma sektöründeki kabul etmediği ve tasvip etmediği el değişikliklerinin yapılmasını bizde tasvip etmiyor ve doğru da bulmuyoruz. Bununla da alakalı gerek koordinasyon, gerek Büyükşehir Belediyesi ve Sayın Türel ile gerekli çalışmalarımızı yaptık. Gerekli olan Alanya halkının hassasiyetlerini birçok kişiye İlçe Teşkilatı nezdinde gerekse de Büyükşehir Belediye Başkanı nezdinde ilettik. Bu konuda da önümüzdeki günlerde Alanya halkının istediği doğrultuda yapılacağını temenni ediyorum" diye konuştu.

'BUNLARI TASVİP ETMİYORUM'
Alanya'da halk otobüslerinin devri ve büfelerin başkalarına verilmesine ilişkin soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Dünyanın en güzel şehri Alanya'dır. Dünyanın çeşitli dillerinin, dinlerinin, medeniyetlerinin buluştuğu bir kültür şehridir Alanya diyorum. Bu değerleri kazanmak kolay olmadı. Biz bu kazanılan değerleri korumak ve yaşatmakla mükellefiz. Ve bunları da korumak ve yaşatmak içinde var çabamızla gayret edip, bu değerleri korumalıyız. Ben meclis üyelerimizin ve çalışanlarımızın da bu düşünceleri taşıdığına inanıyorum. Bu vesileyle son günlerde son 15-20 gün içinde 66 tane halk otobüsünün 9 tanesi el değiştirmiş, insanların ne amaçla aldığını tartışmak bizim gibi yerel yöneticilere, sivil toplum örgütlerine de halkı da bilgilendirmek, onların meraklarını gidermeliyiz. Bir vatandaş çıkıp, memleketin bir ücra köşesinden Elazığ'dan gelip, aynı günde 3 tane halk otobüsü alabiliyorsa, ya onun çok parası var, ya o çok akıllı, ya bizim aklımızın ermediği birşeyler var. Bu süreç yıllardan buyana sürüyordu ve biz yerel yönetimlerdeyken belde belediyesi veya ilçe belediyemizde bir meclis kararı alıyorduk ve en az bölgemizde 10 yıl ikametgâh etme zorunluluğu veya en az 5 yıl sürücü belgesi olma zorunluğu veya şoförlerin bu bölgeyi tanıması konusunda en az 5 yıl ikametgah etme zorunluluğu gibi meclis kararlarıyla çözmeye çalışıyorduk. Navigasyonla yol arayan, mahalle arayan ve adres soran şoförler var. Tabi ki bu da bizim halkımızda bir gerginlik oluyor, hem de bizde bir gerginlik oluyor. Ben bunları tasvip etmiyorum, etmeyeceğim de" dedi.

'SATIŞ YAPANLARI KINIYORUM'
Sahil büfelerine ilişkin de meclis üyelerine bilgiler veren Yücel, "Plajdaki büfeler içinde kurulmuş bir düzen var. Burada 1980'li yıllara, 90'lı yıllara ve 200'li yıllara dönmek istemiyoruz. Zaten neyin ne olduğunu herkes iyi biliyor. Biz o düzeni kurmak için Alanyalılar çok şeyini feda etti, yerel yöneticilerde çok şeyleri feda etti ve sonucunda dünyanın en güzel, en mutlu, en güvenilir sahiller oluşturuldu. Ve bu düzeni de kimsenin bozmaya hakkı yok. Ve biliyorsunuz ki, 30 Mart seçimlerinin ardından paylaşım komisyonunda olmamasına rağmen 3-5 ay geçtikten sonra Valilik Paylaşım Komisyonu'ndan geçen bizim belde belediyelerden Alanya Belediyesi'nin tüzel kişiliğine geçen 2021 ve 2023'lere varan sözleşmeler vardı. Ama ne yazık ki, paylaşım komisyonundan bu büfeler 6-7 toplantının ardından bu büfeler Büyükşehir Belediyesi'ne aktarıldı. Dava açtık, bu büfeler tekrar bize geçti, tekrar Büyükşehir'e geçti. Dava açtık yeniden büfeler bize verildi, sonra Büyükşehir'e tahsis edildi. Ve hukuki olarak bu mücadelemizi bizler sürdürüyoruz. Ve bu süreç devam ederken şuanda yine benim şahsi fikrim, bu düzenlerin devam etmesi ve kolay kazanılmayan bu değerlerin devam etmesidir. Şuanda kamu derneği olan ALTİD, bugün başındaki başkan birisi olabilir, diğer gün de bir başkası ALTİD Başkanı olabilir. Bu kamu derneği olan ALTİD tarafından plajdaki büfelerin işletilmesi taraftarıyım ben. Denizi ilk kez gören insanların plajdaki büfeler için açılan ihaleye katılması ve oralarda işletmecilik yapmasına karşıyım ben. Çünkü işin erbabının bölgesel olarak turizmle uğraşanların, turizmden ekmek yiyen bilinçli kişilerin ve kalifiyeli elemanla bu işi yürütmesi taraftarıyım. Benim gerek halk otobüslerinde ve gerekse de sahil büfeleriyle ilgili benim görüşüm budur. Tabiki Alanyaspor'umuza ve üniversitemize kaynak oluşturulacaksa yine de ALTİD tarafından nasıl diğer konularda kaynak oluşturuluyorsa, Alanyaspor'umuza ve üniversitemize destek vereceklerine inanıyorum. Tabi ki sadece bunu bölge halkı olarak halk otobüsü olarak değil, bu satışı yapan arkadaşlarımızda da bu suçu aramalıyız. Bunlar bu halk otobüsü satışını bu insanlara yapıyorlarsa da bu satışı yapanları da kınıyorum. Aynı şeyi taksici arkadaşlarımız için söylemiyorum. Taksici arkadaşlarımız bu konuda daha dik bir duruş sergiliyorlar" şeklinde konuştu.  

"ESNAFIMIZIN YANINDAYIM"
Alanya'da bazı avukatların imitasyon ürün satan dükkanlara dönük yaptığı denetimlerin de hoş olmadığını ifade eden Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz son zamanlarda da bir imitasyon sorunu var. Gerek ülkenin global sorunu, gerek ülkenin ve gerekse bölgenin krizinden dolayı bazı caddelerde yüzde 20'lik esnaf dükkanlarını boşaltıyor. Gerçekten bu durum acı ve kaygı verici. Bu süreç devam ederken bir de bu imitasyon olayını en az bir yıl veya iki yıl bu esnafın geçiş aşamasında esnafa destek vermeliyiz. İnanın Alanya'da 26 bin kayıtlı bir esnaf var, neredeyse yüzde 20'si, yüzde 30'u ekmeksiz kalacak demektir. Bu süreç hepimizi ilgilendiren bir süreçtir. Bu nedenle daha dikkatli ve daha temkinli bir şekilde rivayet etmek geriyor. Esnaflarımıza destek olmak gerekiyor."
Son Güncelleme: 07.02.2017 21:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81