'Yeni pistin takipçisi olacağız'

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Mart ayı olağan meclis toplantısı, ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

'Yeni pistin takipçisi olacağız'

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Mart ayı olağan meclis toplantısı, ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

28 Mart 2017 Salı 21:22
'Yeni pistin takipçisi olacağız'
Açılış, yoklama ve mazeretlerin bildirilmesinin ardından yönetim kurulu faaliyetleri ALTSO Başkanı Mehmet Şahin tarafından meclis üyelerine aktarıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ projesi kapsamında Alanya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası işbirliğinde ALTSO üyelerine bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini aktaran Başkan Şahin, toplantıya ALTSO üyelerinin büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Başkan Şahin, “15 Temmuz sürecinde yaşadığımız acı tecrübelerin bizlerde bıraktığı en güzel etki kuşkusuz milli seferberlik ruhudur. Bu ruhu ekonomik alanda da oluşturabilirsek aşamayacağımız engelin olmadığına inanıyorum” dedi.
ŞAHİN: “STARTI VERDİK”
Alanya Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğü ile sosyal sorumluluk projesi hazırladıklarını açıklayan Başkan Şahin, “Şehit yakınları, gaziler ve engellilerin yararlanacağı bir proje hazırlıyoruz. Projemizin startını geçtiğimiz günlerde Alanya Sosyal Hizmet Merkez Müdürü Ahmet Çelik’le verdik. Şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engellilerimizin uygun şartlarda alışveriş yapabilmelerine, hizmet alabilmelerine olanak sağlayacak projemizin alt yapı çalışmaları devam ediyor. Hazırlık çalışmalarının sona ermesinin ardından projemizin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.
ALTSO'DAN YENİ PİST MÜJDESİ
ALTSO Meclisi, THY'nin Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na inmemesi ve yeni bir pistin yapılması konularını da tartıştı. ALTSO Meclisi'nin dünkü toplantısına mazereti nedeniyle katılamayan Mehmet Güler'in, "Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Gazipaşa seferlerinde sıkıntılar yaşanıyor' diyerek kendisine whatshap aracılığıyla mesaj gönderdiğini söyleyen ALTSO Başkanı Şahin, "Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Gazipaşa seferlerinde sıkıntılar yaşandığını bana whatshap üzerinden yazdı. Biz bu yaşanan sıkıntısı Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na ve Kültür ve Turizm Bakanımız Navi Avcı'ya yaptığımız ziyarette dile getirmiştim. Ulaşım konusunun Kültür ve Turizm Bakanı'nın işi olmadığını ama turizmle direk bağlantılı olduğu için desteğini istemiştim. Bizim ziyaretin ardından TAV'la bir zirve yapacağını ve onlara bu konuyu da gündeme taşıyacağını iletmişti. İç hat kadar dış hatlarda önemli. Turizmin gelişmesi için ulaşım çok önemli" dedi.  
"UÇUŞ İÇİN THY BÜYÜK SIKINTI"
Şahin'in ardından söz alan ALTSO Meclis Üyesi Özcan Mavili, "Gerçekten Türk Hava Yolları'nda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bazen acaba Türk Hava Yolları'nın, Gazipaşa Havalimanı'na uçmasını Antalya mı engelliyor diyoruz. Böyle bir düşünce de var. THY yetkilileriyle görüştüğümüzde, THY'nin hiç bir riski almadığı, rüzgar bakımından çok sakıncalı olduğundan dolayı uçuşların Antalya'ya kaydırıldığını söylüyorlar. Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'da kabinedeyken, Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nda doğu ve batı istikametinde yeni bir pistin yapılması gündeme mi gelecek? Alanya-Gazipaşa Havalimanı turizm için çok önemli bir havalimanız olduğu bir gerçek. Bu gerçeği elimizden kaydırmamak için insanlar, uçuşlarını Gazipaşa Havalimanı'na yapmak için plan yaparken, 5-6 saat sonra Antalya'dan uçması veyahut Antalya'ya inmesi gerçekten büyük bir sıkıntı. Pistin yönünü değiştirecek bir proje yapmamız lazım" dedi.
'THY'NİN ALANYA İLGİLİ SIKINTISI VAR'
ALTSO Meclis Üyesi Bilal Korkmaz, "Gazipaşa Havalimanı'na pistin uzatılması gerekiyor. Yönünün değiştirilme ihtimali sanıyorum sıfır. Pistin güney ve kuzeye olması bir zorunluluk sanıyorum. Pistin uzatılması da olacaktır tabiki" derken, Kerim Yılmaz, "Ben de uçak bileti satan bir kişiyim. Nisan ayının 7'sine sattığım 20 bileti alan yolcuları Antalya'ya yönlendirmemi istediler. THY'nin Alanya ile ilgili bir sıkıntı var. Bu konunun araştırılmasını istiyorum" dedi.
'7 YILDIR AYNI KONU GÜNDEMDE'
Gazipaşa Havalimanı'na ilişkin söz alan ALTSO Meclis Üyesi Mehmet Tüzün, "TAV'ın sahibi Hamdi Akın, 'Antalya Havalimanı ile rekabet etmemiz isteniyorsa, doğu ve batı istikametinde pisti yaptırın. Bu olmazsa Gazipaşa Havalimanı'nı mahvederiz' demişti. 7 yıldır aynı konu gündemde ama bir adım atılmıyor. Doğru yolu bulursak daha iyi olacak, yoksa 25 yıl bu konuları konuşacağız" dedi.  
MÜJDEYİ KAMBUROĞLU VERDİ
Gazipaşa Havalimanı'na ilişkin yaşanan tartışmalara yanıt veren ALTSO Meclis Üyesi Ali Kamburoğlu, "ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin, Gazipaşa Havalimanı'nda yaşanan sıkıntıları Kültür ve Turizm Bakanımıza bu konuyu anlattı. Doğu ve batı istikametinde 3 bin metre uzunluğunda yerin istimlak edilerek, pistin yapılacağını söylediler. Önceden bir proje bulunuyor, doğu ve batı hattında, o da TAV ve Ulaştırma Bakanlığı ile bu konuyu görüşüp, TAV'ın yatırım yapması konusunda aktaracağını söyledi Bakan Bey. Biz bu konunun ALTSO olarak takiçisiyiz" diye yanıt verdi. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 28.03.2017 21:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81