'Yeni Anayasa'da idam olmalı!'

Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Mustafa Bacak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Yeni Anayasa'da idam olmalı!'

Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Mustafa Bacak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

05 Ocak 2017 Perşembe 19:56
'Yeni Anayasa'da  idam olmalı!'
Bacak, AK Parti'nin 25 olan milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesine ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin Anayasa Komisyonu'nda kabul edilmesiyle ilgili olarak, "Yeterince olgunlaşmamış, hatta çocukluk ve ergenlik dönemini aşamamış, yeterli birikime sahip olamamış, temsil kabiliyetini almamış, toplum tarafından daha çocuk kabul edilen, ekonomik bağımsızlığını kazanmamış, hala babasından harçlık alan 18 yaşındaki bir gencin milletvekili olmasına karşıyız. Tabi yukarıda saydıklarımıza sahip koca koca insanların da milletvekili olmasına karşıyız. Kızınızı 18 yaşında lise yeni bitirmiş bir mesleği olmayan birisine verir misiniz? Peki devlet yönetimi daha mı basit iş?  Zengin çocuklarının egolarınınım tatmin edildiği yer mi burası? Herhangi bir işi, mesleği olmayan çocukları dolduracağımız bir yap-boz yeri mi burası?" dedi.
'ERBAKANI MİNNETLE ANIYORLAR'
İdam cezasıyla ilgili olarak da konuşan Bacak, "Şunu açık ve net söylüyoruz. Özellikle son bir ay içerisinde toplu ölümlere neden olan terör olayları karşısında, hazırlanmakta olan yeni anayasa da eğer idam yer almazsa kesinlikle onaylamayacağız. Bu kadar insanımızı, askerimizi göz kırpmadan öldüren insanların yakalanıp, hapishane köşelerinde beslenmesini değil, hemen idam edilmesini istiyoruz. Çalışanlarımıza buradan geçmiş olsun diyoruz. Asgari ücret konusunda dağ yine fare doğurdu. Bin 300 TL olan asgari ücret bin 404 TL oldu. Sendikaların yüzde 23'ü yani 300 TL artış isteğiyle gidilen görüşmelerden çıkan yüzde 8'lik yani 104 TL'lik artış oldu. Aslında bu bir artış değil. Aksine azalış oldu. Geçen yıl ki bin 300 TL ile 448 dolar alınabiliyorken 2017 rakamıyla 396 dolar alınabilecek. Asgari ücretli, alım gücü olarak şimdiden 52 dolar yani 184 TL eriyecek. Sevgili asgari ücretlim, hala 54. hükümeti mumla aramakta, sonraki hükümetlerin yaptığı artışın yarısının da Erbakan Hükümeti sayesinde olduğunu bildiğinden minnetle anmaktadır. Çünkü hocamız o zaman yüzde 123 zam vermeseydi bugün asgari ücretli bin 300 TL yerine 650 TL maaş alacak, yapılan zam da 52 TL olacaktı" diye konuştu. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 05.01.2017 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81