'Yazıklar olsun'

'Yazıklar olsun'

16 Ocak 2017 Pazartesi 21:04
'Yazıklar olsun'
Saadet Partisi (SP) İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Mustafa Bacak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın bu kadar basit olmaması gerektiğini belirterek, "Elin yabancısının, ölümü pahasına, en zor şartlarda çalışmayı bile kabullenerek gittiği ülkelerde bırakın vatandaşlığı, çalışma iznini bile zar zor verdiği Türk insanına karşılık, onların insanını para karşılığı vatandaşlığımıza kolayca kabul etmek de neyin nesi?" diye sordu. Türkiye'den 1 milyon Dolar'lık mülk satın alan yabancılara vatandaşlık verilmesine ilişkin kararı eleştiren Bacak, "Bu yoksa bütçe açığımızı kapatmak için başvurduğumuz bir yol mu?" dedi.
'BU KARARI TANIMIYORUZ'
AKP Hükümeti'ne "Bu kadar mı acze düştünüz?" diye seslenen Bacak, şöyle devam etti: "TC vatandaşlığı için bu kadar aciz bir kriter olabilir mi? Kriter olarak koyduğunuz parasal boyutun ne anlama geldiğini hiç düşünmediniz mi? Bu kadar parayı bir arada bulunduran hangi insanın serveti merak konusu değil? Tüm bu soruları ne için soruyoruz? Resmi Gazete’nin 12 Ocak 2017 tarihli sayısında yayımlanan 'Türk Vatandaşlığı Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik yapan yönetmeliğe istinaden soruyoruz.
'PARA BABALARI AT MI KOŞTURACAK?'
Yapılan değişikliğin teferruatına girmiyorum ama kısaca söyleyecek olursam, servetinin kaynağı ne olursa olsun, dünyanın dört bir yanındaki para babaları eğer isterlerse Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilecekler. Yani pembe devrimler gerçekleştiren George Soros'lar, uyuşturucu baronları, silah tüccarları, terör simsarları, kara para sahipleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilecekler. Biz özbeöz ülke evlatlarına patronluk yapabilecekler, emredebilecekler, istediklerini yaptırabilecekler. En basit yönüyle eleştirdiğimiz bu yönetmelik değişikliğinin ne gibi sonuçlar doğuracağını düşünmeyen, TC vatandaşlığını para karşılığı satma basiretsizliği gösterenlere en hafifinden 'Yazıklar olsun' diyoruz."
Son Güncelleme: 16.01.2017 21:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81