'Vatandaşın tüm borcunu silin'

Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Mustafa Bacak, Ülke gündemine yönelik açıklamalarda bulundu.

'Vatandaşın tüm borcunu silin'

Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Mustafa Bacak, Ülke gündemine yönelik açıklamalarda bulundu.

02 Şubat 2017 Perşembe 20:54
'Vatandaşın tüm borcunu silin'
 Bacak, "Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Sayın Numan Kurtulmuş diyor ki: 'eğer referandumda evet derseniz ülkenin terör sorunu biter." Bizde diyoruz ki: Sayın Numan Bey söylenen sözler söylenmeyenleri akla getirir. Yani şuan terörün devam etmesinin sebebi siz misiniz? Başkanlık sistemi gelsin diye terörü siz mi destekliyorsunuz? Yoksa vatandaşa aba altından sopa mı gösteriyorsunuz? Yoksa yaptırdığınız anketler istediğiniz gibi çıkmıyor da size göre terör hassasiyeti taşıyan ve büyük bir çoğunluğu hayır diyecek olan MHP tabanına şirin mi görünmek istiyorsunuz?" dedi. Açıklamasına devam eden Bacak, şunları söyledi: "Ülkenin başında terör belası varken, ekonomik sıkıntı had safhaya çıkmışken, işsizlik almış başını gitmişken, komşularımız da yangın varken ve bu yangının ülkemize sıçrama riski varken, gelin suni gündemlerden vazgeçin. Ülkenin gerçek gündemleriyle ilgilenin ve ülkenin sorunlarını çözün.
'BU AFTAN BİR ŞEY BEKLEMEYİN'
Diğer gündem konumuzda sicil affı konusu. buradan vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Sicil affından çok fazla medet ummayın. 2005'te çıkan sicil affı sürecinde olduğu gibi özel bankalar Merkez Bankası'nın kara liste verilerini kendi bilgisayarlarına indirecekler. Kredi başvurusu yapan vatandaşa kredi veremiyoruz. Çünkü siciliniz bozuk diyecekler. Vatandaş da sicil affını söyleyecek. Banka yetkilisi de ona geçmişini söyleyecek. Kendileri için risk yaşadığını bildirecek ve vatandaşa kredi vermeyecek. Bunun için halkımıza diyoruz ki bu aftan fazla bir şey beklemeyin.
'BORÇLAR SİZİN DÖNEMİNİZDE OLDU'
Buradan hükümete soruyoruz. Neden sicil affı? Tamam vatandaşın sicilini temizle. Vatandaşın sicili temiz olsun. Yapacağı tüm işlemlerde kötü sicil önüne çıkmasın. Ama sicil affı vatandaşa ne getirecek, ne götürecek? Vatandaş sicil affı ile ne yapacak? Bankaya gidecek, özellikle devlete olan borcunu ve diğer borçlarını ödemek için tekrar borç alacak. Yani borcunu ödemek için yine borçlanacak. Bu gidişat, gidişat değil. Bu konuda samimiyseniz, vatandaşı düşünüyorsanız size önerimiz. Borçlu vatandaşın geçmişe dönük 10 yıllık borcunu silin. Sadece faizini, gecikmelerini değil. Ana borcuyla beraber silin. Silin ki vatandaş rahat nefes alsın. Çünkü bu borçları vatandaşlar hep sizin döneminizde yaptı." - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 02.02.2017 20:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81