'Valilik talimatıyla konuşma yapmadım'

'Valilik talimatıyla konuşma yapmadım'

20 Temmuz 2017 Perşembe 20:20
'Valilik talimatıyla konuşma yapmadım'
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne konuşma yapmadığını, bunun da Antalya Valiliği'nden gelen bir talimat olduğunu söyledi.
 
Encümen toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konuşmasına, geçtiğimiz hafta Alanya Kleopatra Plajı'nda yapılan CEV Kadınlar Plaj Voleybolu Şampiyonası'nda finalist olan Finlandiya ekibini tebrik ederek başladı. Kırkıpınar'da başpehlivan olan İsmail Balaban'ı da tebrik eden Başkan Yücel, "İnşallah uzun yıllar güreş sahnesinde yer alır ve biz de bundan istifade ederiz. Kendisi istikbal vaat eden bir sporcu" dedi. 29-30 Temmuz'da Alanya'nın Gökbel Yaylası'nda yapılacak 13. Gökbel Güreş Festivali'nde İsmail Balaban da dahil olmak üzere Kırkpınar'da yarışan tüm güreşçilerin yer alacağını belirten Başkan Yücel, tüm Alanyalıları, ünlü sanatçı Serkan Kaya'nın da sahne alacağı etkinliklere davet etti. 
ÇAVUŞOĞLU'NU TEBRİK ETTİ
Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 65. Hükümet'in yeni Bakanlar Kurulu'nda yeniden Dışişleri Bakanı olarak görev alan Alanyalı Mevlüt Çavuşoğlu'nu tebrik eden Başkan Yücel, "Bu, Alanya için çok önemli bir karar. Hem ülkemiz hem de bölgemiz için sevindirici bir haber. Biz de bölge halkı olarak Sayın Çavuşoğlu'na başarılar diliyoruz. İşi zor ama dualarımız onunla birlikte. Alanya olarak Sayın Çavuşoğlu'nun bu önemli görevini en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" diye konuştu. Başkan Yücel, geçen hafta yurt genelinde olduğu gibi Alanya'da da anılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programda konuşma yaptırılmaması konusunu da değerlendirdi. 
'KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM'
Başkan Yücel, "15 Temmuz sıradan bir gün değil. Bu ülke birçok darbe, birçok kalkışma gördü ama 15 Temmuz hiçbirine benzemiyordu. Bu darbe girişimi Türk milletine yapılan en büyük caniliklerden biriydi. Atatürk Anıtı önünde yapılan programda konuşma yapacağımız bize daha önce söylendi. Ancak her ne hikmetse program esnasında Antalya Valiliği'nin talimatıyla sadece Alanya Kaymakamı Sayın Mustafa Harputlu'nun konuşma yapabileceği bildirilmiş. Ama bakıyoruz, diğer pek çok il ve ilçede şehrin mülki amiriyle birlikte belediye başkanları da konuşma yapmışlar. Bu konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi. 
'KÖPRÜNÜN İHALESİ YAPILACAK'
Başkan Yücel öte yandan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut'un önceki gün yönetim kurulu toplantısında dile getirdiği Demirtaş Yenidamlar Köprüsü'nün son durumu ile ilgili de bilgi verdi. Yücel, "Köprünün projesi hazır. En kısa sürede ihalesi yapılacak ve çalışmalar başlayacak" diye konuştu. - Mert CANTÜRK
 
Son Güncelleme: 20.07.2017 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81