'Vadeli 9 taksitli kurban olmaz!'

'Vadeli 9 taksitli kurban olmaz!'

28 Ağustos 2017 Pazartesi 20:54
'Vadeli 9 taksitli  kurban olmaz!'
Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkan Vekili, aynı zamanda Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, kurban pazar yerlerini gezdi. Başkan Yardımcı, “Vadeli 9 taksitli kurban olmaz. Dinimiz çok güzel söylüyor. Diyor ki paran varsa kes, paran yoksa kesme. 9 taksitle verdiğin kredi kartında faiz girdiği zaman o kurban kurban olmaz” dedi. 
 
Antalya Kasaplar Odası, kentteki kurban satış noktalarını denetledi. Oda Başkanı Osman Yardımcı, kurban satıcılarına sahte para kalemi dağıttı. Sabah saatlerinde gazetecilerle birlikte Kepez ilçesindeki Varsak Çamlıca Mahallesi’ndeki Hayvan Satış Pazarı'na giden Osman Yardımcı ile pazarcılar arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Başkan Yardımcı, pazarcılarla yakından da ilgilenmeyi ihmal etmedi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen kurban satıcılarını gezen Yardımcı, daha sonra gazetecilere kentteki kurbanlık satışlarıyla ilgili bilgi aktardı.
“KİMSE HAYVANSIZ VE KURBANSIZ KALMAZ”
Son 5 senedir esnafa, besicilere, üreticilere ve satıcılara destek olmak için sahte para kalemini dağıttıklarını dile getiren Başkan Osman Yardımcı, Türkiye’de bunun ilkini yaptıklarını dile getirdi. Yardımcı, “Belediyelerimizin açtığı yerlerde para kalemi dağıtıyoruz, dolandırılmasınlar diye. Bu sene de bu uygulamamızda güzel övgüler duyduk. Satışların da iyi olduğunu görüyoruz. Birkaç arkadaşın elinde az mal kalmış, ama inşallah seneye buralar daha güzel olacak. Belediyelerimiz bu konuda çok iyi çalışıyorlar. Kesim yerlerimiz var. Hiç kimse korkmasın ve tedirgin olmasın. Kimse hayvansız ve kurbansız kalmaz. Spekülatörler bunu her sene yapıyor. Mal yok mal kıt diyor ama bizim vatandaşımızın elinde malı kalıyor bu sefer. Onlar kendilerine pay çıkarıyor ama benim gariban üreticim ve besicimin elinde mal kalıyor. Millet kıtlık var diyor bu sefer de pazara çıkmıyor. Öyle bir şey yok. Herkes memnun, biz de bundan gurur duyuyoruz” dedi.
“VADELİ 9 TAKSİTLİ KURBAN OLMAZ”
Esnafın hayvanlarının, hipermarketlerin fiyatlarından çok daha ucuz olduğunu ifade eden Osman Yardımcı, kredi kartıyla taksitli kurban alımına tepki gösterdi Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, “Ben inanıyorum ki buna bakanlık da el atacak. Ticaret Kanunu’nda bir madde vardır. Haksız rekabet diye şimdi benim üreticimin sattığı mal 40 TL’ye mal olurken, 60-70 TL’ye satan marketler bu karı nasıl beyan edecekler. Bu aldıkları hayvanları yine iddia ediyorum nerede kesiyorlar. Biz bunları vatandaş olarak sorma hakkına sahibiz. Biz hem üreticinin, hem tüketicinin hem de devletimizin yanında olduğumuz için bunları soracağız. Bugün 60-70 TL bir et olmaz. Ben yine söylüyorum Müftümüz de bunu çıkıp açıklasın. Vadeli 9 taksitli kurban olmaz. Dinimiz çok güzel söylüyor. Diyor ki paran varsa kes, paran yoksa kesme. 9 taksitle verdiğin kredi kartında faiz girdiği zaman o kurban kurban olmaz” diye konuştu.
“TÜRKİYE’DE 5 BİN KAPASİTELİ HAYVAN KESECEK BİR MEZBAHA YOK”
Hipermarketlerdeki kurbanlıkların nerede kesildiğini soran Osman Yardımcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ben bir vatandaş olarak sorma hakkımı kullanıyorum. Nerede kesiyor. Bugün Türkiye’de 5 bin kapasiteli hayvan kesecek bir mezbaha yok. Ben yine iddia ediyorum. Ben etin kesildiğini görmek istiyorum. Beni götürsünler nerede, nasıl kesiyorlar görmek istiyorum. Bir etin kilosu 70-80 TL, benim üreticim, besicim o fiyata satmıyor ama bu haksız rekabeti kazanan kişilerin mesleği de bu değil. Herkes mesleğini yapsın. Bir meslek standardı olsun. Bugün marketler her şeyi satıyor. Bir de kurbana el attılar. Yarın öbür gün bizim evdeki banyo tellerine de el atarlarsa şaşmayın. Bu kadar da olmaz. Ticaret Kanunu’nun da bir yasası var. Meslek ahlakı da olması gerekiyor. Vatandaşı kandırmayalım. Benim yanımda onlar vatandaşı kandırıyor. Bende mezbaha çalıştırıyorum. Büyükşehir belediyesiyle beraber iki yerde kesim yapacağız, bir de mezbahayı açtık. Benim 5 bin hayvanı kesecek adamım da yok, yerim de yok. Yalanlara gerek yok. Ben onların bu durumu açıklamasını istiyorum. Benim esnafım 5 sene sonra hipermarketler önünde kurbanları onlara zorla vereceğiz. Onlar da bizim vatandaşımıza satacaklar.”
Ticaret ve Tarım Bakanlarına seslenen Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, bakanlığın bu konuya el atmasını istedi. Yardımcı, “12 kg kurban diyor. Fabrika mı var 12 kg diyorsun. 100 tane aldın. 100 tane 12 kg nereden bulacaksın. Vatandaşı kandırmayalım. Sen eti kg ile satmıyorsun, 12 kg da gelir, 15 kg da gelir. Zaten 12 kg kurban mı olur. 20 kg’dan aşağı olan kurban değildir. Ticaret ve Tarım Bakanımıza buradan sesleniyorum. Bu vatandaş, üreticiler hepimizin. Biz 3-5 tane markete kurban etmesinler. Bunların nasıl aldıklarını, nasıl kestiklerini denetlesinler. Kanun onların elinde, ben bir vatandaş olarak doğal hakkım olarak sadece soruyorum. Bakanlık da buna el atsın” şeklinde konuştu.
 
Son Güncelleme: 28.08.2017 20:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81