'Ülkenin yarısı bu sistemi istemiyor'

'Ülkenin yarısı bu sistemi istemiyor'

12 Ocak 2017 Perşembe 01:43
'Ülkenin yarısı bu sistemi istemiyor'
TBMM’de bu hafta görüşülmeye başlanan Anayasa Değişikliği ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştiren Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, Cumhurbaşkanlığı sisteminin, İkinci İstiklal Savaşının önündeki tuzaklardan birisi olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığı Sistemi, aynı zamanda AKP iktidarının önündeki tuzaktır. Cumhurbaşkanlığı Sistemi girişimi, Atlantik çevrelerinin Diktatörlük söylemine fırsat veriyor ve farklı güçleri ABD planlarının içine çekiyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemi girişimi, Türkiye’nin içerde teröre karşı ve dışarıda da Fırat Kalkanı harekâtıyla yine teröre karşı mücadelesine hizmet etmiyor, tersine zarar veriyor. Çünkü iç cepheyi bölüyor” dedi.
'CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ, MİLLİ SEFERBERLİĞE HİZMET ETMİYOR'
Kurtoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: " Cumhurbaşkanlığı Sistemi hangi koşullarda Türkiye’nin önüne konmaktadır. Türkiye Atlantik Sisteminin merkezinde bulunan büyük devletle karşı karşıya gelmiştir. Bölücü ve Yobaz terör örgütlerinin arkasında ABD’nin bulunduğunu başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümet yetkilileri de şu ya da bu biçimde dile getiriyorlar. Milletin en az yarısı Cumhurbaşkanlığı Sistemini istemiyor. İstiklâl Savaşında aynı cephede omuz omuza yer alan güçler, Cumhurbaşkanlığı Sisteminde karşı karşıya geliyor. FETÖ Darbesine karşı birleşmiş olan güçler, Cumhurbaşkanlığı Sisteminde ayrışıyor. PKK’ya karşı birlikte mücadele eden güçler, Cumhurbaşkanlığı Sisteminde birbirine yan bakıyor. Bırakalım başka partileri ve güçleri, AKP ve MHP içinde bile Cumhurbaşkanlığı Sistemine karşı çok güçlü bir direniş var. Özetlersek Cumhurbaşkanlığı Sistemi, yalnız milleti değil, AKP ve MHP’yi bile bölmektedir. Oysa bugün Türkiye’nin önüne koyduğu iş, Cumhurbaşkanının da kabul ettiği gibi, Millî Seferberliktir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Millî Seferberliğe hizmet etmiyor." - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 12.01.2017 01:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81