'Ukrayna'da 1 milyon bandını aşarız'

Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye ve Ukrayna arasındaki kimlikle seyahat mutabakatına ilişkin değerlendirmede bulundu.

'Ukrayna'da 1 milyon bandını aşarız'

Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye ve Ukrayna arasındaki kimlikle seyahat mutabakatına ilişkin değerlendirmede bulundu.

12 Şubat 2017 Pazar 20:46
'Ukrayna'da 1 milyon  bandını aşarız'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Türkiye ile Ukrayna arasında vizesiz seyahat için mutabakata varıldığına yönelik açıklamasını DHA’ya değerlendiren TÜROFED Başkanı Osman Ayık, "Muhtemelen bu pazarda da 1 milyon bandının üzerinde rakamları çok rahat şekilde görmeye başlarız. Ciddi bir talebin Ukrayna pazarında gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi.
YÜZDE 50 ARTIŞ
Osman Ayık şunları söyledi: "Ukrayna pazarı zaten bizim çok hareketli olan pazarlarımızdan bir tanesi. 2016 yılı genel anlamda bakıldığında bizim için zor bir yıldı ama sevindiğimiz bir iki pazar vardı bunlardan bir tanesi de Ukrayna pazarıydı. Yaklaşık yüzde 50 civarında ciddi bir artış yakaladık Ukrayna pazarında. Bu son vize rejiminin uygulanmasıyla kimlikle giriş imkanı da yaratıldığı takdirde sanıyoruz bu sene onun üzerine bir katkı daha yapılabilir. Muhtemelen bu pazarda da 1 milyon bandının üzerinde de rakamları çok rahat şekilde görmeye başlarız diye düşünüyorum."  
“BDT’DEKİ İKİNCİ BÜYÜK PAZAR”
Ukrayna'da 40 milyonun üzerinde insan yaşadığını ve büyük bir coğrafyaya sahip olduğunu aktaran Osman Ayık, "Ülkemizle de çok önemli ilişkileri var. Ukrayna vatandaşları da ülkemizi çok seviyorlar, özellikle bizim sahil bölgelerimizi. Dolayısıyla bu uygulamanın hemen akabinde ciddi bir talebin Ukrayna pazarında gerçekleşmesini bekliyoruz. Zaten o coğrafyada Bağımsız Devletler Topluluğu'nun tamamında 2017 yılında önemli rakamların gerçekleşmesini bekliyoruz. Burada da tabi Rusya Federasyonu'ndan sonra Ukrayna pazarı bizim ikinci büyük pazar, Bağımsız Devletler Topluluğu içinde. Bunun için de böyle bir hamlenin yapılmasını çok yerinde ve olumlu buluyoruz" diye konuştu.
Son Güncelleme: 12.02.2017 20:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81