'Türktaş aday olduğunda liste belliydi!'

Parti binasında dün gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, eski İlçe Başkanı Şevki Türktaş’ın mevcut delege yapısını gerekçe göstererek adaylıktan çekilme kararını da değerlendirdi. Takavut, “O arkadaşımızın tercihi ancak, aday olmak için yola çıktığı zaman delegeler seçilmişti. O aday olduktan sonra delege sistemi oluşmadı” dedi.

'Türktaş aday olduğunda liste belliydi!'

Parti binasında dün gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, eski İlçe Başkanı Şevki Türktaş’ın mevcut delege yapısını gerekçe göstererek adaylıktan çekilme kararını da değerlendirdi. Takavut, “O arkadaşımızın tercihi ancak, aday olmak için yola çıktığı zaman delegeler seçilmişti. O aday olduktan sonra delege sistemi oluşmadı” dedi.

29 Kasım 2017 Çarşamba 18:44
 'Türktaş aday olduğunda liste belliydi!'
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantının ardından açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut gündemi değerlendirdi. Takavut, “Alanya’da esnafı dolaşıyorum geziyorum, sohbet ediyorum; vatandaşlar şu anda banka kıskacına girmiş vaziyetteler. Hatta küçük esnaf demeyeceğim, orta ölçekli esnaflarda banka kıskacına girmiş durumdalar. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum; Esnaflarımızın bu durumda esnaflıklarını sürdürebilmeleri mümkün değil. Özellikle dövizin yani Dolar ve Euro’nun çok aşırı bir şekilde yukarılara tırmanması kiralarını döviz olarak ödeyen esnaflarımızı çok güç durumda bırakmıştır. Buradan hem mülk sahiplerine de seslenmek istiyorum biraz esnaflarımızın yanında olalım. Eğer bu arkadaşlarımız işlerini sürdüreceklerse bunlara bir nebze katkımız olsun. Esnaf arkadaşlarımı da buradan uyarıyorum. Döviz ile borçlanma yapmayınız, dövizle kiralama yapmayınız, TL ile kiralama yaparsanız önünüzü daha rahat görebilirsiniz ama yarın sabah kalktığınız zaman Dolar’ın 4 Lira üzerinde Euro’nun 5 Lira üzerinde olacağını düşünmemiz gerekir. 2018 yılının şu an ne olacağını da bilemiyoruz. Burası bir turizm kenti olduğu için. Umarım önümüzdeki yıl daha iyi bir sezon geçiririz turizm anlamında ve bu yaralarımızı sararız” dedi. 
‘İTHAL ÜRÜNLERE ÜZÜN VERMEYİN!’
Tarımla ilgili de konuşan Takavut, “Son yıllarda trendi yükselen avokado var biliyorsunuz. Avokadoyu çok tanımıyorlar. Ülkemizde de tanımıyorlar. Avokadonun ülkemizde çok iyi tanıtılması lazım. Gelecek vaat eden bir ürünümüz. Fakat iyi fiyat ederken avokado bir anda düştü. Sebebini araştırdığımız zaman büyük AVM’lere ithal avokado geldiğini öğrendik. Buradan yine yetkililere sesleniyorum. Lütfen ülkemizde üretilen ürünleri değerlendirme açısında böyle tropikal ve bizde yetişen meyve, sebze gibi ürünlere ithal izni vermeyiniz” diye konuştu. 
‘BİRİNCİ ETAP ALANYA’DA İKTİDAR OLMAK’
Önceki gün gerçekleştirilen kongrede Gençlik Kolları Başkanı seçilen Çağdaş Erdem’i de tebrik eden Takavut, “Çağdaş Erdem kardeşimizi buradan çok bize katkı yapacağını biliyorum. Kendisinin bu göreve başarılı olacağını da biliyorum ve kutluyorum. Güzel bir gençlik kolları kongresi geçirdik. Umarım tüm ilçelere örnek olur bizim burada geçirdiğimiz kongre süreci. Önümüzdeki dönemde görev bize verilirse 2 yıl daha Çağdaş kardeşimizle ve Şengül Başkan kardeşimizle bu işi sürdüreceğiz. Görev bize verilmez başka arkadaşa verilirse onlarla görevi sürdüreceklerdir. Biz burada şahsi kişisel olarak görev yapmıyoruz. Partimiz adın CHP adına siyaset yapıyoruz. Kim olursa olsun, burada kimler olursa olsun bu arkadaşlarımız o ilçe başkanı ve yönetimi ile çalışmalarına devam edecekler. Amaç hedef: birinci etap Alanya, ikinci etap Antalya üçüncü hedef Türkiye’de iktidar olmak” dedi. 
‘O ADAY OLMADAN ÖNCE DELEGELER BELLİYDİ’
Eski İlçe Başkanı Şevki Türktaş’ın mevcut delege yapısını gerekçe göstererek adaylıktan çekilme kararını da değerlendiren Başkan Takavut şunları söyledi: “O arkadaşımızın tercihidir. Aday olmak için yola çıktığı zaman delege listesi hazırdı delegeler seçilmiştir. O aday olduktan sonra delege sistemi oluşmadı. Delege daha önce oluşmuştu bunun üzerine karar vermişti. Ben çok detaylı bilmiyorum. Her zaman söylüyorum. CHP’ye üye olan her arkadaşımız aday olabilir.” 

Mert CANTÜRK 
 
Son Güncelleme: 29.11.2017 18:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81