'Topluma gözdağı veriyorlar'

CHP Alanya İlçe Teşkilatı ve bazı STK temsilcileri, önceki gün düzenlenen operasyonla yazarları, muhabirleri ve yöneticileri gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi'ne destek için Atatürk Anıtı önünde protesto eylemi yaptı.

'Topluma gözdağı veriyorlar'

CHP Alanya İlçe Teşkilatı ve bazı STK temsilcileri, önceki gün düzenlenen operasyonla yazarları, muhabirleri ve yöneticileri gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi'ne destek için Atatürk Anıtı önünde protesto eylemi yaptı.

03 Kasım 2016 Perşembe 00:19
 'Topluma gözdağı veriyorlar'
CHP Alanya İlçe Teşkilatı ve bazı STK temsilcileri, önceki gün düzenlenen operasyonla yazarları, muhabirleri ve yöneticileri gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi'ne destek için Atatürk Anıtı önünde protesto eylemi yaptı. Takavut, "Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılanlar topluma gözdağı vermek ve halk nezdinde bir linç kampanyası başlatmaktan başka bir şey değildir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı, önceki gün düzenlenen operasyonla yazarları, muhabirleri ve yöneticileri gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi'ne destek için Atatürk Anıtı önünde protesto eylemi yaptı. İsmini Atatürk'ün koyduğu gazeteye yapılan bu operasyonların altında farklı izler olduğunu ve Olağanüstü Hal'in (OHAL) amacından çıktığını savunan CHP İlçe Başkanı Ali Takavüt, "Ülkemizde yaşanan günaşırı hukuksuzlukların artık faşizmin ayak sesleri olarak duyulacak düzeye gelmesi tüm halkımızı huzursuz ettiği gibi, gazetecilik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, araştırmacı ve delillerle haber yapan Cumhuriyet Gazetesi'nin haksızlıklara maruz kalmasına neden olmaktadır. 'Cumhuriyet Gazetesi, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yandaşı' derseniz yanlış olur" dedi.
'YAŞASIN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ'
Bu uygulamaların, Cumhuriyet Gazetesi'ne gözdağı vermek ve halk nezdinde bir linç kampanyası başlatmaktan başka bir şey olmadığını savunan Takavüt, "Cumhuriyet Gazetesi, AKP Hükümeti ve yöneticileri gibi ne 2002'de, ne 2012'de, ne de 2016'da kandırılan taraf olmamıştır. Yaşananlar on yıllardan beri iktidarda olan zihniyetin hiç bir mesafe kat edemediğinin, OHAL ve demokrasi anlayışındaki sansürcü ve baskıcı anlayışlarının yansımasıdır. Bizler her zaman basın emekçilerinin yanında olacağız. Aklında Başkanlık Sistemi ve tek başına iktidar olan bir yaklaşım ne OHAL'i ne de devleti yönetebilecek nitelikte değildir. Bugün Cumhuriyet Gazetesi'nin başına gelenlerin yarın diğerlerinin başına gelmeyeceğinin hiçbir garantisi yoktur. Yaşasın Atatürk'ün mirası Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın basın özgürlüğü" diye konuştu. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 03.11.2016 00:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81