'Tatil uzatılırsa daha iyi olur!'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, otel düzeyinde turizmde geçen yıla oranla ciddi bir artış olduğunu belirterek: "Ancak Bayram tatilinin kısa olmasından dolayı yerli turizmde biraz geçen seneki ivmeyi yakalayamayabiliriz ama bu zaman diliminde tatil uzatılırsa da bölge için iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

'Tatil uzatılırsa daha iyi olur!'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, otel düzeyinde turizmde geçen yıla oranla ciddi bir artış olduğunu belirterek: "Ancak Bayram tatilinin kısa olmasından dolayı yerli turizmde biraz geçen seneki ivmeyi yakalayamayabiliriz ama bu zaman diliminde tatil uzatılırsa da bölge için iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

09 Haziran 2017 Cuma 00:33
'Tatil uzatılırsa  daha iyi olur!'
Alanya Belediyesi Haftalık Encümen Toplantısı gerçekleştirildi. Encümen toplantısı sonrasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Tüm birimlerden gelen konuları değerlendirdik. Bununla birlikte belediyemizin bazı kiralama günleri dolan mülkleri kiraya verdik. Aldığımız kararların Alanya halkına ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ederim.  Biliyorsnuz gündemde sürekli Alanya'nın son 30 yılın hayali olarak değerlendirdiğimiz teleferikte dün deneme testleri yapıldı. Yasal prosedürleri de bitirebilirsek, bayrama inşallah faaliyete girecek. Biz hep kaza ve kadere inanan insanlarız.  Aynı gün de Güneş Enerjisi Santrali'nin (GES) enerjisini dün verdik. Deneme testleri yapıldı. İlk defa GES üretim tesisinden enerjiyi trafolara verdik. Bunlar bölgemiz adına sevindirici, güzel şeyler.  İnşallah çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek" dedi. 
'YANLIŞ ALGIYI, BÖLGEDEN UZAK TUTMAK İSTEDİK'
Finlandiya'da yayın yapan Fox TV'nin Alanya'da gerçekleştirdiği  ancak Alanya Turizm Tanıtma Vakfı'nın (ALTAV) destek vermediği söylenen diziyle ilgili soruyu da cevaplayan Başkan Yücel, "ALTAV tarihinde ilk defa bu kadar daha canlı, diri ve proje üreten, neredeyse ulusal ve uluslararasında tüm fuarlara katılmak için elinden gelen çabayı sarf ediyor ve buna göre de bir bütçeyi değerlendiriyor. En kısıtlı bütçeyle çok işler yapıyoruz. ALTAV'ın genişletilmiş bir çatısı var. Sivil toplum örgütlerinin, turizmcilerin ve birçok derneklerin de üye olduğu bir altyapıya sahip. Bizim bir komisyonumuz var. Gelen her proje değerlendirilir. Hangi projelerin ne kadar önem arz ettiğini de değerlendiririz. Oradan çıkacak sonuca göre de tüm hızıyla en iyi şekilde bölgemizin tanıtımı için kullanırız. İhtiyaca göre de değerlendirilir fakat geçen gün gündeme gelen konuyu yönetimdeki arkadaşlarımız paylaşmıştı. Alanya'da yerleşik yabancılar içerisinde Finlilerin de önemli bir yeri var. Burada yaşayan Finlilerin bize bu diziyle ilgili yorumu olmuştu. 'Eğer bu diziyi Türkiye'yi ziyaret eden Finliler bunu ülkelerinde izledikleri zaman, buraya gelme düşünceleri varsa bile, bu diziyi izledikten sonra gelmezler" diye beyanları vardı. Biz de bu yanlış algıyı bu bölgeden uzak tutmak için ekip halinde bu projeye dahil olmayacağımızı söyledik. Zaten bu projenin maliyeti öyle cüzi miktarlar değil. Onları 10-20'ye  katlarcasına bir bütçedir. Detur'un ülkedeki sahiplerinin temsilcileri de bugün buradaydı. Sabah onlarla  da bu konuyu görüştük.  Onlar da kendi elemanlarından dolayı üzüntü duyduklarını ifade etti. Biz de anlayışla karşıladık. Kurumsal bir ALTAV'ın bizim için değeri çok büyük. Biz bu kurumsallığı taşıdığımıza inanıyoruz" diye konuştu. 
'ŞEHRE YANSIMASI GEÇ OLUYOR'
Okulların bu hafta sonu tatile gireceği, iç pazarda bir hareket beklendiği hatırlatılan ve 1-1,5 süreçte Alanya turizmini değerlendirmesi istenilen Yücel, soruları şöyle yanıtladı: "Alanya'da otel düzeylerinde turizmde geçen yıllara göre son yıllara göre iyi bir artış olduğunu hep birlikte görüyoruz. Yeterli mi? Hayır. İyi bir konaklama olarak ivme kazandı. Fakat bölgemizin en büyük sorunu her zaman her yerde söylüyorum şu anda inşaat ve emlak sektörlerinin duraklamasından dolayı şehre biraz yansıması geç oluyor. İnşaat ve emlak sektörü de canlanırsa şehre yansıyacağına inanıyorum ama ben turizmin daha iyi olacağını düşünüyorum. Bayram tatilinin kısa olmasından dolayı yerli turizmde biraz geçen seneki ivmeyi yakalayamayabiliriz ama bu zaman diliminde tatil uzatılırsa da bölge için iyi olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 
'ALANYASPOR'A NE YAPTIĞIMIZI HERKES BİLİYOR'
Aytemiz Alanyaspor'a yerel yönetim olarak destek verip vermedikleriyle ilgili soruya da cevap veren Yücel, "Bizim Alanyaspor ile ilgili ne yaptığımızı, ne yapacağımızı, nerde olduğumuzu herkes biliyor. Biz fazla polemiğe girmeyerek yaptıklarımızı balık bilmezse halik bilir diyoruz. Bunu da kamuoyuna bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Son Güncelleme: 09.06.2017 00:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81