'Tatil uzarsa doluluk yüzde 100'ü bulur'

'Tatil uzarsa doluluk yüzde 100'ü bulur'

07 Ağustos 2017 Pazartesi 00:27
'Tatil uzarsa doluluk  yüzde 100'ü bulur'
Turizmciler bayram tatilinin 10 güne çıkmasını umuyor. Tatilin uzaması halinde doluluk oranlarının yüzde 100’e çıkacağını dile getiren sektör temsilcileri, yerli turist sayısının 500 bine yaklaşacağını ifade ediyor. 
 
Turizmciler, 4 günlük bayram tatilinin 10 güne çıkarılması ihtimalinin gerçeğe dönüşmesini ve çifte bayram yaşamayı umuyor. Vatan'dan Necla Dalan'ın haberine göre, sektör temsilcileri ttilin uzaması durumunda yerli turist sayısının 500 bine yaklaşacağını, otellerdeki doluluk oranlarının da yüzde 100'ü bulacağını ifade ediyor. Akraba ziyaretleri ve yurt dışı turlarla birlikte bu sayının milyonun üzerine çıkması öngörülüyor.
'DOLULUKLAR YÜZDE 100'Ü BULUR AMA BİR AN ÖNCE İLAN EDİLMELİ'
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, 10 güne çıkacak tatilin sektöre olumlu yansıyacağını ancak bu kararın bir an önce alınması gerektiğini söyledi. Ulusoy, “Karar hemen alınmalı. İnsanlar ona göre rezervasyonlarını yapabilmeli. Uzayan bir tatil sektöre çok olumlu yansır. İç turizmi canlandırır, rahatlatır” değerlendirmesini yaptı. 
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da uzun bayram tatilinin doluluk oranlarını yüzde 100’e çıkaracağını, sektörün rahatlayacağını ifade etti. Ayık, “Tatilin uzamasının mutlaka çok olumlu katkısı olacak. Şu anda sektörde doluluk oranları yüzde 90’lar seviyesinde. Bayram tatili uzarsa bu oran yüzde 100’ü bulur” diye konuştu. Ayık, gün sayısına göre 300-500 bin kişilik yurt içi hareket olduğunu ifade ederek, bu yıl da tatilin uzaması halinde 500 bin rakamının yakalanabileceğini vurguladı. 
 RAMAZAN DÜŞÜK KALDI
 Başaran Ulusoy, daha önce yaptığı bir açıklamada 2016’da 9 gün süren Ramazan Bayramı tatilinde 350 bin kişinin seyahat edip 500 milyon liralık pazarın oluştuğunu söylemişti. Ulusoy, kısa tatil yüzünden bu yıl Ramazan Bayramı’nda seyahat eden kişi sayısının 200 bin civarında olacağını ifade etmişti. 2017 yaz sezonunun geçen yıla göre daha iyi geçtiğini kaydeden Ulusoy, şöyle devam etti: 
 “Rusya pazarının yeniden açılması, Ukraynalılar’ın ülkemize kimlikle girmesine olanak sağlayan düzenlemenin devreye girmesi ve birçok farklı pazarda talebin yavaş da olsa yeniden canlanmaya başlaması, 2017 yaz sezonunun 2016’ya göre daha iyi geçeceğine işaret ediyor.”
 
Son Güncelleme: 07.08.2017 00:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81