'Suriye konusu çok önemli'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel Afganistan Konferansı'ndan ayrılışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

'Suriye konusu çok önemli'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel Afganistan Konferansı'ndan ayrılışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

06 Ekim 2016 Perşembe 00:26
'Suriye konusu çok önemli'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel Afganistan Konferansı'ndan ayrılışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Türkiye'nin 2002 itibaren Afganistan'a doğrudan yaptığı yardım miktarının 1 milyar Dolar'ı aştığını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Bunun dışında askeri yardımlarımız var. Kabil Havaalanı'nın yönetimini ve güvenliğini sağlıyoruz. Bunun dışında özellikle kadının toplum içinde statüsünü güçlendirmek için önemli projeler gerçekleştiriyoruz. Kabil'de Kadın Üniversitesi'ni birlikte kuruyoruz" dedi. Konferans sırasında Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Sırbistan Kalkınma Bakanı Aleksandar Vulin ile görüştüğünü kaydeden Bakan Çavuşoğlu, görüşmelerde özellikle Suriye meselesini ele aldıklarını dile getirdi.
'SURİYE KONUSU ÇOK ÖNEMLİ'
Bugüne kadarki bütün anlaşmaların başarısızlıkla sonuçlandığına dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, "Çatışmaların durdurulması, ateşkes, bunların hepsi ihlal edildi. Rejim ve destekçileri tarafından ihlal edildi. Diğer taraftan insani yardımların ulaştırılmasında bile çok büyük zorluklar çektik. Bayramda bile insani yardımların ulaştırılmasını engellediler" dedi. Türkiye'nin görüşlerinin net olduğunu, siyasi çözümün kesin çözüm olduğunu düşündüklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Çatışmaların durdurulması, insani yardımlar konusunda bugüne kadar herkesten fazla üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz, çünkü Suriye'nin güvenliği ve istikrarı bizim için önemli. Suriye'deki terör örgütleriyle mücadele hem Suriye için önemli hem de bizim için önemli" diye konuştu.
Son Güncelleme: 06.10.2016 00:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81