'Şuralı, buralı diye insanları ayırmayalım'

'Şuralı, buralı diye insanları ayırmayalım'

23 Ağustos 2017 Çarşamba 21:49
'Şuralı, buralı diye  insanları ayırmayalım'
CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, 10 günlük bayram tatilinin Alanya için bir can suyu olacağını belirterek: "Gelen misafirlerimize kucak açalım. Onları asla şuralı buralı diye sınıflara ayırmayalım. Tüm halkımızın bu duyarlılığı göstereceğine inanıyorum" dedi. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı'nda haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, "Geçen hafta triatlon ile ilgili bir açıklama yapmıştık. Hem dağ bisikleti hem triatlon yarışları ile ilgili Alanya’da iptal söz konusuydu. Bunun üzerine bizde CHP olarak diğer bazı sivil toplum kuruluşlarında olduğu gibi tepkimizi göstermiştik. Dünkü aldığımız habere göre; sevindirici bir haber bize göre o da şu: Triatlonun yapılacağı. Yani Federasyon Başkanı ile Alanya Belediyesi arasında bir protokol söz konusu. Tabi burada triatlonun yapılmasıyla ilgili girişim yapan, tepki gösteren ve buna öncülük yapan kamu kurum ve kuruluşlarına CHP olarak teşekkür ediyoruz. Gerek da bisikletleri sporunda gerekse triatlon yarışmalarında biz CHP olarak tüm desteğimizi veriyoruz. Bu Alanya için olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Burada Alanya mal edilmiş bir olay vardır. Gerek turizm kenti oluşumuz sebebiyle dünyaya Alanya’yı tanıtma açısında çok önemli bir organizasyon. Hatta çok ciddi ve büyük bir organizasyondur. Dünyanın her tarafından yarışmacılar geleceği için Alanya’yı tanıtım açısından biz üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirmeye hazırız" dedi.
'YATIRIMLAR ATIL DURUMDA'
Konuşmasına devam eden Takavut şunları söyledi: "Geçtiğiniz Pazar günü Aliefendi Mahallesi’nin şenliği vardı Gevne Yaylası’nda oraya gittik. Geçen sene de gitmiştik biz oraya. Yol üzerinde biliyorsunuz bir çalışma var. Alanya Kuşyuvası – Çayarası ve oradan Konya’ya bağlanan bir karayolumuz var. Geçen sene gittiğimiz yerde nasıl duruyorsa bu sene bir yıl geçti yine aynı şekilde olduğu yerde duruyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz: Hangi planlamanın içine alacaksanız çok ciddi bir yatırım yapılmış yeri atıl şekilde lütfen bırakmayınız. Bu yol Alanya’da Konya’ya  bağlanacaksa bir an önce yatırım yapılıp bağlanması gerekir. Gerçekten çok ciddi yatırımlar yapılmış ama şu an da çok atıl bir şekilde durmaktadır. Buradan yetkililere bunu sesleniyorum."
'KIŞ GELMEDEN KÖPRÜ YAPILMALI'
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e de seslenen Başkan Takavut, "Biliyorsunuz bizim geçen yıl eylem yaptığımız Demirtaş’ta bir köprümüz vardı. Bu yılda birkaç defa dile getirdim ama bir ses çıkmadı. Önümüzde kış geliyor artık yaz sezonu içerisinde bu köprünün yapılması gerekliydi. Başkanımız da bunun sözünü zaten bize vermişti ama Demiraşta’ki yeni doğanlar köprüsü ile ilgili şu anda hiçbir çalışma göremiyoruz. İki gün sonra yağmurlar başladığı ve dereye su aktığı zaman bunu yapmak kolay değil çok zorlaşacaktır. O nedenle belediye başkanımız verdiği sözü tutar, belediye başkanımızdan bu konuda eğer bir açıklama yaparsa hem bizi hem kamuoyunu rahatlatır" diye konuştu.
'ESNAFIN DURUMU KÖTÜ'
Bayram tatilinin uzaması ile ilgili de konuşan Takavut, "Bayram tatili uzadı ve 10 güne çıktı. Tabi ki turizm açısından baktığımız zaman otellerde doluluk oranının fena olmamasına rağmen fiyatların çok düşük olması nedeniyle gelir anlamında çok ciddi bir kayıp var. İstenilen elde edilemiyor. Fakat esnaf çok perişan bir durumda. Her hafta bunu söylüyorduk yine söylüyorum. Esnafımızın durumu çok kötü, iyi değil. Buradan göç edenler var, dükkanını bırakıp gidenler var. Bunun önüne bir şekilde geçilmesi gerekir. 10 günlük bayram tatilinin bir can suyu olacağını düşünüyorum. O nedenle buradan tüm esnaflarımız; halkımıza, gelen misafirlerimize kucak açalım. Onlar asla şuralı buralı diye sınıflara ayırmayalım. Biliyorsunuz Alanya halkı turizmle iştigal olduğu için gelen misafirlerimize iyi ev sahipliği yapar. Buradan da tüm halkımızın bu duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Gelen misafirlerimiz de gönül rahatlığıyla Alanya’ya gelebilirler. Otellerimiz dolu olsa bile bu gelen misafirlerimizi barındıracak pansiyon ve diğer yerlerimiz vardır. Ben şimdiden onlara da iyi tatiller diliyorum" dedi. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 23.08.2017 21:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81