'Sosyal medya' uyarısı

'Sosyal medya' uyarısı

20 Haziran 2017 Salı 19:51
'Sosyal medya' uyarısı
Kaymakam Harputlu, Kaymakamlıktan izin alınmadan paylaşım ve demeç verildiğinin görüldüğünü vurgulayarak ‘sosyal medya paylaşımı ve basına demeç verme’ hakkında kamu kurum ve kuruluşlarını uyardı.
 
Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, ‘sosyal medya paylaşımı ve basına demeç verme’ hakkında ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarını uyardı. Harputlu, yazılı olarak yayınladığı bildiride şu ifadeleri kullandı: “İlçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin uyması gereken usul ve esaslar 30.05.2017 tarih ve 3064 sayılı yazımız ile bildirilmiştir. Ancak Kaymakamlık Makamından izin alınmadan sosyal medya hesapları üzerinden veya direkt olarak basın kuruluşlarına bilgi ve demeç verildiği görülmüştür. Kamu Kurumları tarafından sosyal medyada yayınlanan yazılar demeç niteliğini taşımaktadır. Bu nedenle kamu kurumlarında görevli personelin sosyal medyadaki paylaşımlarının mevcut statü, görev ve sorumluluklarıyla bağdaşır nitelikte olması, kamu görevlilerinin sosyal medya hesaplarını kullanırken görevlerinin gerektirdiği dikkat ve özenin gösterilmesi, sosyal medya vasıtasıyla kurumlarına ait ibare, logo, konum gibi paylaşımlarda bulunulmaması, yetkilendirilmedikçe kurumlarının yapmış olduğu etkinliğin sosyal medyada paylaşılmaması ve Kaymakamlık Makamının yazılı izni olmadan sosyal medyadan veya direkt olarak basın kuruluşlarına hiçbir şekilde bilgi veya demeç verilmemesini önemle rica ederim.” 
 
Son Güncelleme: 20.06.2017 19:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81