'Sicil affına özel bankalar da uysun'

Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, esnafların yaşadığı ekonomik sıkıntı ve meclisten geçen Sicil Affıyla ilgili özel bankaların af kararına uymamasıyla ilgili konuştu.

'Sicil affına özel bankalar da uysun'

Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, esnafların yaşadığı ekonomik sıkıntı ve meclisten geçen Sicil Affıyla ilgili özel bankaların af kararına uymamasıyla ilgili konuştu.

30 Ocak 2017 Pazartesi 21:15
'Sicil affına özel  bankalar da uysun'
Alanya'nın geçip kaynağının tamamen turizme odaklı olduğunu söyleyen Yenialp, "Biz her zaman söylüyorduk zaten Rus uçağı Suriye'ye düşmedi, Rus uçağı Antalya'ya düştü. Antalya'da da en çok Alanya ve Kemer'i etkiledi. Çünkü Rusların en yoğun olduğu iki ilçe bunlar. Yaşanan uçak krizinden sonra ciddi anlamda turizmde bir gerileme oluştu. Rusların bölgemize gelmemesi dolayısıyla Alanya'mızda ki esnaf arkadaşlarımız zor durumda kaldılar. Bu krizden etkilenmemek içinde bizim esnaf arkadaşlarımıza uyarımız vardı. Biz esnaflarımıza 'Ayağınızı yorganına göre uzatın' uyarısında bulunmuştuk. Uyarılarımıza rağmen bir çok sıkıntılar oldu. Bugün baktığımız zaman 25 Metreli yol ve Atatürk Caddesi üzerinde bir çok dükkanda kiralık yazılarını çokca görmeye başladık. Daha önceki yıllarda buralarda bırakın kiralık dükkan bulmayı dükkan kiralamak isteyen insanlar bir dünya hava parası vermek zorunda kalıyorlardı. Artık sezonun kötü gitmesi, gerek Rusya krizi gerekse de Avrupa'da yaşanan sıkıntıdan dolayı çok etkilendik. Rusya ile ikili ilişkilerimizin düzelmesiyle 2017 yılının biraz daha iyi olacağı konusunda iyi düşüncelere sahibiz" dedi.

'BAKANLARA SERZENİŞTE BULUNUYORUZ'
Sicil affıyla ilgili özel bankaların alınan af kararına uymamasından esnafların rahatsız olduğunu da söyleyen Yenialp, "Devletimiz daha öncesinde de sicil affıyla ilgili bir çalışma yapmıstı. Devlet bankaları bu karara bir nebze olsada uydular ama özel bankalar kesinlikle buna uymadılar. bununla ilgili de bizim üst kurum ve kuruşlara söylediğimiz yazı ve yaptığımız başvurular mevcut. Bunların özel bankalar tarafından da uygulanmasını ve aynı devlet bankaları nasıl sicil affını uyguluyorsa bu sicil affını onlarında uygulamalarını istiyoruz. Eğer böyle olursa esnaf arkadaşlarımızda krediye daha rahat bir şekilde ulaşabilirler. Bununla ilgili bölgemize gelen tüm bakan ve bürokratlara serzenişte bulunuyoruz" diye konuştu. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 30.01.2017 21:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81