'Sen kimsin de atıyorsun?'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Her gün bir ülkenin dışişleri bakanı kalkıyor kendi başına, 'Türkiye'yi müzakerelerden, üyeliklerden atalım' diyor. Sen kimsin de atıyorsun?" dedi.

'Sen kimsin de atıyorsun?'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Her gün bir ülkenin dışişleri bakanı kalkıyor kendi başına, 'Türkiye'yi müzakerelerden, üyeliklerden atalım' diyor. Sen kimsin de atıyorsun?" dedi.

15 Kasım 2016 Salı 22:15
'Sen kimsin de atıyorsun?'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Frank Falter Steinmeier ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Steinmeier ile ortak basın toplantısı düzenleyen Bakan Çavuşoğlu, görüşmenin detaylarını basın mensuplarına aktardı. 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili Çavuşoğlu, "Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 246 vatandaşımız şehit edildi ve 2 bin 194 vatandaşımız yaralandı. Bunu yapanlar belli. Özellikle asker içindeki FETÖ'ye bağlı teröristler. Halkımız bu darbecilerin ne yaptığını gördü. Doğal olarak da bu kişilerin idam edilmesini istedi. Benim eşim dahil, halkımızın talebi bu. Halkın oyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı da, bu talebin adresinin TBMM olduğunu söyledi. 'Halkın temsilcileri olan milletvekilleri bunu kabul ederse ben de onaylarım' dedi.
"ELBETTE TEPKİ GÖSTERİRİZ"
Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'ın, hakkında yakalama kararı bulunan Can Dündar'ı kabul etmesi ile ilgili Çavuşoğlu, "Bir gazeteci kimliği var diye eğer bu kişi casusluk yaptıysa ve yargılandıysa, ceza aldıysa bunu bir kahraman gibi, sadece gazeteci ve ifade özgürlüğü engellenmiş bir kişi gibi Almanya en üst düzeyde bunu kabul ederse elbette o zaman tepki gösteririz. Bu kişinin suçlu olmadığına dair bilgi varsa ver bana. Ama benim elimde bu kişinin suçlu olduğuna dair belge var. İki dost ve müttefik ülkeye bu yakışmaz" açıklamalarında bulundu.
"VATANDAŞLARIM VE TEMSİLCİLİKLERİM GÜVEN ALTINDA DEĞİL"
Almanya'da bulunan PKK'lılar hakkında ise Çavuşoğlu, şunları söyledi:"4 bin 500 tane PKK'lı hakkında dava varsa, demek ki en az 4 bin 500 tane PKK'lı terörist var Almanya'da. Bunlarla ilgili davaların nasıl sonuçlandığını sorduğumuz halde bilmiyoruz. Bizim iadesini istediğimiz PKK'lılar var. Bugüne kadar sadece 3 tanesi verildi ve diğerleri hiç verildi. Son zamanlarda FETÖ'ye bağlı mensuplar oraya kaçıyor. Geçenlerde İsviçre'deydim. Bir PKK'lı, bir DHKP-C'li ikisini de İsviçre sınır dışı ediyor. İkisi de Almanya'ya gidiyor. İki farklı terör örgütüne bağlı terörist yurt dışı edilirken niye Almanya'ya gidiyor? Biz bunları söyleyince alınıyorsunuz ama söylemek durumundayız. Daha dün PKK'lılar Köln'de en önde gösterileri açık bir şekilde yürütüyor. Benim konsolosluklarıma saldırıyor, arabalarını yakıyor, geçen bir resepsiyonumuzu engellemek için saldırdı. Benim oradaki vatandaşlarım ve temsilciliklerim güven altında değil. Bizim ciğerimiz yanıyor. Terörden dolayı çok insan kaybettik."
"SEN KİMSİN DE TÜRKİYE'Yİ ATIYORSUN?"
Avrupa Birliği'nin söylemleri hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Her gün bir ülkenin dışişleri bakanı kalkıyor kendi başına, yok Türkiye'yi atalım, Türkiye'yi müzakerelerden, üyeliklerden atalım, NATO'dan atalım diyor. Sen kimsin de Türkiye'yi atıyorsun. Bir kere senin böyle bir karar verme yetkin yok. Burada konsensus lazım. Biz bu muameleyi hak etmiyoruz. Bu kararı halkımıza sorarız ve halkımız karar verir. İkide bir Türkiye'yi aşağılayıcı tutumlardan bıktık. Bizim şikayet ettiğimiz ikiyüzlülük ve çifte standart. Yerine getirmeyi var ettiğimiz kriterlerden bir şikayetimiz yok. Her türlü fasılı açarız, müzakere ederiz" ifadelerini kullandı.
Son Güncelleme: 15.11.2016 22:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81