'Sapık düşüncelere izin vermeyeceğiz!'

'Sapık düşüncelere izin vermeyeceğiz!'

09 Ağustos 2017 Çarşamba 22:44
'Sapık düşüncelere  izin vermeyeceğiz!'
CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, 'Yeni devlet kuruluyor ve bu devletin kurucusu da Recep Tayyip Erdoğan' diyen Ayhan Oğan'a tepki gösterdi. Takavut, "O vatandaş şunu iyi bilsin, burada bu ülkenin sınırlarını çizen ulusal devlet oluşumunu sağlayan kişilerin torunları olarak bizler asla o sapık düşüncelere izin vermeyeceğiz. Buradan bu vatandaşı da kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin savcılarını, hakimlerini göreve davet ediyorum" dedi.  
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı'nın Haftalık Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Parti binasınsa açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, 'Yeni Devlet' açıklamasına tepki gösterdi. Takavut, "Her gün yeni bir gündem doğuyor. Son günlerde özellikle tüm vatandaşları yakından ilgilendiren ve müthiş tepkiler toplayan 'Yeni devlet kuruluyor ve bu devletin kurucusu da Recep Tayyip Erdoğan' diyen bir şahıs var. Ayhan Ogan diye bir şahıs. Bu şahıs geçmişte AK Parti'nin MYK üyesi. Şimdi olmadığı söyleniyor ancak orada AK Parti sözcüsü gibi konuşan şahıs, bir devleti yok sayıyor. 29 Ekim 1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni yok sayıyor. Yeni bir devletin kurulduğundan bahsediyor. Ya tarih bilgisi sıfır veya bu ülke gerçeklerini görmeyen, beyninde kirli birtakım düşünceleri olan by şahsın bu Türkiye Cumhuriyeti'ni yok sayarak, 'Yeni bir devlet kuruldu' demesi hakkaten çok düşündürücü. Ülkede tüm vatandaşların bu konu üzerinde gerçekten bir kendi aralarında 'Ne oluyor' diye sormaları gerekir. Şöyle ki amaç burada Türkiye Cumhuriyeti'yle yani cumhuriyetin değerleriyle bir hesaplaşma var. Biz de şunu söylüyoruz.Yeni bir devletin kurulması için yeni bir toprak alınması gerekir. Bu devlet kendiliğine kurulmadı. Kocaman Osmanlı İmparatorluğu yıkıldı. Yerine Atatürk'ün önderliğinde onun silah arkadaşlarıyla beraber tüm bizim atalarımızın o günkü milli mücadeleye katılan tüm vatandaşlarımızın kanları pahasına bir Türkiye Cumhuriyeti sınırları çizillmiş,bir Kurtuluş Savaşı verilmiş. Biz bu konuda  Türkiye Cumhuriyeti olarak dünyada bunun tek örneğiyiz. O vatandaş şunu iyi bilsin, burada bu ülkenin sınırlarını çizen ulusal devlet oluşumunu sağlayan kişilerin torunları olarak bizler asla o sapık düşüncelere izin vermeyeceğiz. Buradan bu vatandaşı da kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin savcılarını, hakimlerini göreve davet ediyorum" dedi.  
'ONLARIN İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRMALIYIZ'
Geçen haftaki zabıta memuru Ahmet Top'a saldırıya da değinen Takavut, "Bu saldırıyı kim, hani amaç uğruna yapmışsa kınıyoruz. Zabıta memurlarımız özellikle yaz aylarında turizmin çok hareketli olduğu şu dönemlerde çok ciddi bir şekilde gecelerini gündüzlerine katarak Alanya'da gelen misafirlerin rahat etmesi, çevre temizliği, güvenlik adına çalışma yapıyor. Bizler vatandaşlar olarak bu memurların işlerini zorlaştırıcı değil, aksine onlara yardımcı olmamız gerekir ki, daha güzel şeyler yapsınlar. Onlar gerçekten zaman zaman ailelerine bile hasret kalıyor. Gece gündüz Alanya'da huzurun, temizliğin sağlanması konusunda gece gündüz çalışıyorlar  Bu olayı da kınıyoruz. Buradan Ahmet Top'a geçmiş olsun dileklerini iletiyoruz" diye konuştu.
TAKAVUT'TAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER
Bu hafta içerisinde açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın sonuçları hakkında konuşan Takavut öğrencilere tavsiyeler verdi. “Türkiye’de öğrencilerimizin bir kısmı çeşitli fakültelere yerleştiler, bir kısmı ise yerleşemedi. Sınavlarında başarılı olamadılar daha doğrusu. Buradan bu başarıyı sağlayan öğrencilerimizi kutluyorum. Ailelerine hayırlı olsun diyorum. Ancak başarısız olan öğrencilerimize bu her şeyin sonu değildir diyorum. Önümüzdeki yıllarda eksiklerini tamamlayarak, hangi konuda matematik mi, fizik mi, sosyal bilgiler mi, edebiyat mı? Hangi konularda eksikleri varsa, bu konularda eksiklerini tamamlayarak önümüzdeki yıllarda başarılı olacaklarına inanıyorum. Hiç morallerini bozmasınlar; bizde bu sıralardan geldik geçtik. Çok yakından bildiğim için içinde yaşadığım için söylüyorum bende. Tabi ki stres olacaktır, aileler üzüleceklerdir. Ama özellikle anne babalara sesleniyorum: Sakın çocukların üzerinde kazanmadı diye herhangi bir baskı kurmayınız, onları kucaklayınız.. Onlar muhakkak önümüzdeki yıllarda başarılı olacaklardır. Hepsi birbirinden değerli kardeşlerimiz, öğrencilerimiz. Önümüzdeki yıllar için onlara da başarılar diliyorum ama şunu da eklemek istiyorum. Biliyorsunuz Alanya2da üniversitelerimiz var ve bu üniversitelerde bir sürü fakültelerimiz var. Bu fakülteleri kazanan Türkiye’nin doğusundan, batısından tüm illerden öğrencilerimiz gelecekler buraya. Bizim gençlik kollarımız ve kadın kollarımız biz ilçe örgütü olarak da bu dışarıdan gelen öğrencilerimizin, gerek fakültelere kayıt konusunda, gerek rehberlik konusunda, gerek burada yurt konusunda bize başvurdukları takdirde bizde hem gençlik kolları, hem kadın kolları hem de ilçe örgütü olarak elimizden gelen tüm yardımı yapacağımızı buradan duyuruyorum" dedi. - Mert CANTÜRK 
Son Güncelleme: 09.08.2017 22:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81