'Sahte Evet'çi değiliz'

MHP İlçe Başkanı Mustata Türkdoğan, "Biz Yeni Anayasa referandum sürecinde sokağa inip, çalışacağız. Çünkü sahte Evet'çi değiliz. Diyorsa Devlet, 'Tabiki Evet" dedi

'Sahte Evet'çi değiliz'

MHP İlçe Başkanı Mustata Türkdoğan, "Biz Yeni Anayasa referandum sürecinde sokağa inip, çalışacağız. Çünkü sahte Evet'çi değiliz. Diyorsa Devlet, 'Tabiki Evet" dedi

28 Şubat 2017 Salı 20:30
'Sahte Evet'çi değiliz'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan dün partisinin İlçe Teşkilatı'nda bir basın toplantısı düzenledi. MHP Antalya İl Teşkilatı'nca düzenlenen Yeni Anayasa referandum sürecine de 500 kişiyle katıldıklarını açıklayan Türkdoğan, "Milliyetçi Hareket Partisi Alanya İlçe Teşkilatı olarak geçtiğimiz Pazar günü Antalya İl Teşkilatımızın düzenlediği Yeni Anayasa referandum süreciyle alakalı bilgilendirme toplantısına kalabalık bir şekilde katılarak, Alanyamızı temsil ettik. Bu toplantıya 500 partilimizle katılmamızda emeği olan, destek veren Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel'e, Ülkü Ocakları Başkanımıza, Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı'na, Kadın Kolları Başkanımız ve MHP'nin mahalle teşkilat başkanlarına ve benimle mesai arkadaşlığı yapan Yönetim Kurulu üyelerime teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. MHP Alanya İlçe Teşkilatı, geçmişte olduğu gibi bundan sonraki süreçte de liderimiz Devlet Bahçeli'nin ilkeleri doğrultusunda MHP Antalya İl Teşkilatı'nın yanında olmaya devam edecektir. İşte bu süreçte MHP olarak bir takım hususlara da parmak basmak istiyorum" dedi.

"ÇAVUŞOĞLU'NA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"
Türkdoğan, "Geçtiğimiz süreç içinde Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlemiş olduğu sınırötesi harekat ve operasyonla El Bab, İŞİD işgalinden temizlenmiştir. Bu doğrultuda El Bab'da 72 tane şehidimiz hakkın rahmetine kavuşmuştur. Buradan Elbab Şehitlerimiz ile diğer şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha anıyorum. 25 yıl önce 26 Şubat 1992 yılında şuanda Ermenistan'ın işgalinde olan 'Bir millet, iki devlet' diye tabir ettiğimiz Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde bir katliamla karşı karşıya kalmıştır. Hocalı katliamında da 613 tane çocuk, kadın, erkek demeden soydaşımız Azeri Türk'ü, Ermeni çeteleri tarafından katledilmiştir. Yine Ermenistan'da hale işgal altında olan Hocalı, Türk toprağıdır, bizim kardeşlerimizin toprağıdır. Buradan Hocalı Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ayrıca hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz günlerde Kıbrıs görüşmeleri yapıldı. Buradan Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi bir kez daha haykırmak istiyorum. Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacaktır. Kıbrıs bize atalarımızın yadiğarı kendi toprağımızdır ve öyle de kalacaktır. Enoss planı doğrultusunda Yunanistan'a bağlanmayı düşünen Rumlara liderimiz Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği gibi çok bağlanmak istiyorlarsa terk etsinler, Türk toprağı Kıbrıs'ı gitsinler Atina'ya yerleşsinler diyorum. Yine Kıbrıs görüşmeleriyle alakalı Avrupa'nın şımarık çocuğu olarak nitelendirilen Yunanistan'a ders niteliğinde bir çıkış yapan ve Yunanistan ve Rum kesimini tabiri caizse terbiye eden Alanyamızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na da Türklük davası adına dış politikada verdikleri mücadelelerden dolayı MHP olarak teşekkür ve şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.  

'TÜRKİYE TEHLİKELER İLE KARŞI KARŞIYADIR'
Yeni Anayasa referandum süreciyle ilgili gelişmeleri de değerlendiren Türkdoğan, "Bunların haricinde 16 Nisan'da bir referandum süreciyle karşı karşıyayız. Haftasonu Antalya'da partililer ve vatandaşlarımızı referandumda liderimiz Devlet Bahçeli'nin neden evet dediğiyle alakalı bilgilendirdik. Bizler türkiye'nin karşı karşıya olduğu bütün tehdit ve tehlikelerin net bir şekilde farkındayız. 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte ortaya çıkan, Türkiye üzerinde kuşatma ve tehlike halen geçmiş değildir. Türkiye hale tehlikelerle karşı karşıyadır. Bu anlamda da MHP ve liderimiz Devlet Bahçeli ve ona bağlı biz teşkilatlar devletimizin, milletimizin ve hükümetimizin yanındayız. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanındayız ve ülkenin bekası için devletin ve ülkenin bekası icin evet diyoruz. Diyorsa Devlet, tabiki Evet" dedi.  

'ÜLKENİN BEKASI İÇİN EVET DİYECEĞİZ'
CHP'nin yalan bilgilerle kamuoyunu yanılttığı iddiasıyla ilgili olarak bir soruya ise Türkdoğan şöyle yanıt verdi: "Bu mevcut Anayasa değişikliğiyle ilgili maddeler, MHP tarafından ortaya konan MHP'nin süzgecinden geçen milli, üniter yapıyı koruyan her halikarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölecek, parçalayacak, özerklik, federasyon ve konfederasyon gibi ve hadiselerin önüne geçen milli bir Anayasa'ya dönüştürülecektir. Dolayısıyla da 1982'de mevcut kullanılan Anayasa, o dönem darbe yapan Kenan Evren tarafından hazırlattırılmış ve halk oylamasına sunulmuş bir anayasadır. Mevcutta kullandığımız bu Anayasa'yı darbe ve ihtilali yönetenler tarafından hazırlandığı, Cumhurbaşkanı'nın sınırsız yetkilerle donatıldığı ve fakat hiç bir anlamda vatana ihanet suçu hariç Cumhurbaşkanı'nın zorunluluğu olmadığı bir Anayasa'dır. Mevcut Anayasada ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Cumhurbaşkanı, Gazi Meclis'e karşı sorumluluk sahibidir, Mecliste Cumhurbaşkanı'na karşı sorumluluk sahibidir. Dolayısıyla mevcut Genel Başkanımızın ifade ettiği, fiili durumun ortadan kaldırılması için MHP, bu konuya parmak basmıştır. İçinde Türklük olan, Yeni Anayasa'nın ilk 4 maddesinin Devlet Bahçel'nin teminatı altında olduğu milli bir Anayasa oluşturulmak üzere 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacaktır. Bu anlamda bizler samimi bir şekilde tüm teşkilatlarımızla ülkenin bekası için Evet diyeceğiz. Manipülasyonların yapıldığını görüyoruz. CHP, Atatürk'ün kurduğu bir siyasi partidir. Merhum Başbuğumuzun da bir sözüyle bu konuya bir atıfta bulunmak istiyorum. Merhum Başbuğumuz diyor ki, 'Eğer CHP, yolundan sapmamış olsaydı ben MHP'yi kurmazdım' diyor."

- Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 28.02.2017 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81