'Ruhunuz için sağlıklı beslenin'

'Ruhunuz için sağlıklı beslenin'

12 Ekim 2017 Perşembe 00:07
'Ruhunuz için sağlıklı beslenin'
10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM), ruh sağlığının ve ruh hastalarının toplumda farkındalığını, anlaşılırlığını arttırmak amacıyla hasta yakınlarıyla bir söyleyişi düzenledi. 
TRSM biriminde sağlık hizmeti alan hastaların yakınlarının katıldığı söyleyişide; şizofreni ve bipolar hastalarında metabolik sendrom (obeziteyle birlikte sıklığı artan yüksek tansiyon, bozulmuş kan yağları oranı “yüksek trigliserid, düşük HDL kolesterol düzeyi” ve bozulmuş şeker metabolizması bileşenlerinden oluşan riskler kümesine metabolik sendrom denir) ile diyet çözümleri ele alındı. Düzenlenen organizasyona Psikiyatri Uzmanı Tacettin Kuru, Diyetisyen Ergin Boylu, Sosyal Hizmet Uzmanı Kaan Sağlam, TRSM bünyesinde bulunan sağlık çalışanları da katılarak hasta yakınlarının merak ettiği sorulara yanıt verdi. Psikiyatri Uz. Dr. Tacettin Kuru şizofreni ve bipolar bozukluğu olan hastaların yaşam süresinin topluma oranla genel olarak kısa olduğunu dile getirdi. Dr. Tacettin Kuru; “hastalarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesi için sağlıklı beslenmeleri çok önemlidir. Bel çevrelerinin fazla geniş olmaması gerekmektedir. Burada siz yakınlarına çok iş düşmektedir” dedi. Diyetisyen Ergin Boylu ise sağlıklı beslenme konusunda hasta yakınlarını bilgilendirdi. Diyetisyen Ergin Boylu, “Vücudunuzun demir ihtiyacını karşılamanız için et yemeklerinizin yanında çiğ sebze tüketmeyi unutmayın. Meyve tüketmeden önce protein(yoğurt, süt vb.) tüketiniz. Sağlığınız için günlük 5 gr tuz ihtiyacınızdan fazlasını almayın. Yemeğinizin tuzunu pişerken değil piştikten sonra ilave edin. Böylelikle vücudunuz iyot ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılamış olacaksınız.” dedi.
Son Güncelleme: 12.10.2017 00:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81