'Partideki FETÖ'cüleri temizledik'

Haberin Manşeti 8. yayın yılında KANAL A ekranlarında başladı. Gaye Coşkun’un hazırlayıp sunduğu programın ilk bölümünde konuk MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan idi.

'Partideki FETÖ'cüleri temizledik'

Haberin Manşeti 8. yayın yılında KANAL A ekranlarında başladı. Gaye Coşkun’un hazırlayıp sunduğu programın ilk bölümünde konuk MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan idi.

09 Ekim 2016 Pazar 22:34
'Partideki FETÖ'cüleri temizledik'
Haberin  Manşeti  8. yayın yılında KANAL A ekranlarında başladı. Gaye Coşkun’un hazırlayıp sunduğu programın ilk bölümünde konuk MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan idi. Türkdoğan yönetim yapılanması ve 2017 yılında yapılacak genel kurula ilişkin soruları yanıtladı. MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, konuk olarak katıldığı Haberin Manşeti programında partisinin 1 Kasım seçimlerinden sonra yaşadığı süreç, 15 Temmuz sonrası MHP ve son gelişmeleri değerlendirdi. 1 Kasım’dan sonra ikiye ayrılan MHP’de değişim isteyenlerin karşısında, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yanında duran Türkdoğan, neden muhalif olmadığını anlattı.
“BAHÇELİ ÜLKÜCÜ BİR DURUŞTUR”
MHP İlçe Başkanı Türkdoğan “Türkiye’yi bölmek isteyenlerin başlıca hedefi MHP idi. Bu nedenle balyoz, ergenekon gibi safsatalarla Türk Silahlı Kuvvetlerini zayıflatmak isteyen malum yapı, 1 Kasım’dan itibaren MHP’yi de zayıflatmak için çalıştı. Bugün çok iyi anlıyoruz ki çözüm süreci ile birlikte, genel başkanımız çok net ifade etmişti. Sayın Devlet Bahçeli ve biz ona inananlar bu sürecin ihanet süreci olduğunu ifade etmiştik. Bugün anlıyoruz; çözüm süreci ile başlayan süreçte Türkiye’de bıkkınlık getirip meşru derbe gibi bir dönemin altyapısını hazırlama çabası olduğunu hepimiz anladık.  Algı operasyonunda başarılı olan bu bahsettiğimiz unsurlar Devlet Bahçeli’yi karşı  hayırcı, uyumsuz, demokrasi karşıtı bir algı oluşturarak yıpratma kampanyası başlattılar, tezgahlarını sergilemek için. Özelllikle merkez medya ve diğer medya unsurlanının organizasyonları ile planlanan buydu. Biz ülkücü olduğumuzda MHP’nin yüzde 3 oyu vardı, 95 seçimi öncesi. Biz MHP’yi salt siyasi partiler içerisinde iktidara talip bir parti olarak görmüyoruz. Herşeyden önce bir ideolojinin, bir fikir hareketinin Türk milleyetçiliği fikrinin siyasi temsilcisidir. Genel başkanımızın yanında neden durduk, çünkü 1980 sonrası başbuğumuzun tekrar MHP’yi ayağa kaldırmasında 3 etken vardır. Liderlik, teşkilat ve doktrin. O gün liderimiz Alparslin Türkeşti. Bugün liderimiz o gün başbuğumuzun yanında, bir adım arkasında durmuş olan Devlet Bahçeli’dir. Dolayısı ile Devlet Bahçeli’nin yanında durmak ülkücü bir duruş sergilemektir”
ARKADAŞLARIM BİLMEDEN İSİM YAZDIM
MHP İlçe Başkanı Türkdoğan, göreve atanmasının ardında yönetim kurulunu oluştururken genel başkana bağlılık kriterini öncelikli tuttuğunu söyledi.  Türkdoğan şöyle konuştu: Biz Antalya’nın ilçelerinde teşkilatları oluşturmak için çalışırken genel merkezimiz bize, “Alanya’da çalışma yapın” dedi. Bende şaşırdım, beklemiyordum. Arkadaşlarımın hiç biri yönetimde yer alacaklarını bilmiyordu. Biz o gün itibari ile 35 civarında arkadaşımızı rızalarını almadan listeye yazdık. Allah’a şükür firemiz olmadı. Birinci kriterimizi sayın genel bakana bağlılık, partiye olan yaklaşımı, özellikle 1 Kasım sürecinden sonraki tutum va tavırları oldu. İkinci kriterimiz ise siyasette yeni, yıpranmamış yüzler. Siyesete kazandırılmasına inandığımız arkadaşları yönetime kazandırdık. Her biri pırıl pırıl,  pırlanta gibi. Başarılı, genç dinamik arkadaşlardan oluşturduk.”
KONGREDE HESAP GÖRMEYECEĞİZ
Partisinin Alanya teşkilatını kongreye götürecek MHP İlçe Başkanı Türkdoğan, kongre sürecine ilişkin sorularını da yanıtladı. Türkdoğan 2017 yılı içinde kongre yapılacağını söylerken “Hesap görecek bir anlayışta olmayız” dedi.  Türkdoğan şöyle konuştu: 18 Mart 2018’de Çanakkale Zaferi’nin  yıldönümünde genel merkezimiz olagan kurultayı yapacak. Bu tarihten önce de ilçe kongrelerini ve il kongre takvimini merkezimiz belirleyecek. Dolayısı ile genel merkezimizin belirleyeceği takvimle kongre yapacağız. Tarih belli değil. Demokratik koşullar içerisinde, genel merkezin emrettiği doğrultuğa kongre yapacağız. Hesap görme anlayışında olmayacağız. Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli beyin emrinde, onun talimatlarını uygulamak üzere göreve getirildik. Bu konuda da genel başkanımız ne emrederse onu yerine getireceğiz. 14 yaşından beri bu hareketin içindeyim ve bu zamana kadar şahsımla alakalı, nefsimle alakalı, yanlış eksik bir konuda nefis yapıp karşımdaki bir ülküdaşıma misilleme yapmadım. Benim için her ülkücü değerlidir. Bizim için bir tek ölçü vardır. Lider Devlet Bahçeli.”
ÜLKÜ OCAKLARI İLE SORUNUMUZ YOK
MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Haberin Manşeti programında Alanya Ülkü Ocakları ile ilişkiler, Alanya Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri ile ilişkiler konusunda da açıklama yaptı. Türkdoğan “Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Çınar’ı görevden aldıracak mısınız?” sorusuna parti içindeki fitne-fesatçıları işaret ederek yanıt verdi. Türkdoğan şunları söyledi: “Bizler gönül bağı olan, milliyetçi ülkücü gençleri yetiştirmekle görevli bir teşkilatız. MHP, Ülkü Ocakları’nda yetişen ülkücü kardeşlerimizin siyaset yapmaları, siyasi platformunda Türk milliyetçiliği fikrini temsil etmelerine imkan sağlamakla görevli bir diğer kurumdur. Bu iki kuruluşun gönül bağının, ülkü bağının, ortak fikirleri dışında her ikisinin hiyararşisi genel başkanımızın masasında birleşir. Dolayısı ile bizim Erhan kardeşimiz için çalışma yapmamız mümkün değildir. Bizim MHP İlçe Başkanlığına gelmemizden rahatsız çevreler, genel başkana muhalefet edip sonuç alamayan bir takım çevreler, bu teşkilatın başarısız olması, tabanda kabul görmemesi için bu işleri başarılı kılmak, bizi sekteye uğratmak için ülkü ocakları ile aramızın açık olduğunu iddia ettiler. Ama biz biliyoruz ki, ülkü ocaklarındaki kardeşlerimiz de bizim kardeşimiz.”
BELEDİYE BAŞKANI GENEL BAŞKANIN YANINDADIR
MHP Alanya İlçe Başkanı Türkdoğan, Alanya Belediye Başkanı ile parti yönetimi arasında sorun olduğu yolundaki iddialara ile “Başkanımız her zaman genel başkanımızın yanında bir duruş sergiledi” diyerek yanıt verdi. Türkdoğan şöyle dedi: MHP’nin muhterem genel başkanı Sayın Devlet Bahçeli tarafından belirlenmiş bir başkanımız var. Biz de Sayın Genel Başkanın belirlediği bir teşkilatız. Dolayısı ile sayın başkanımızla aramızda sorun olamaz. Ama az önce anlattığım gibi başkanımızla aramışta sorun olduğunu söyleyenler var. Bunu başkanımızla da konuştuk. Adı sanı belli olmayan kişiler, bizim hakkımızda yazıp çiziyor. MHP’ nin sağından, solundan, yanından dolaştılar genel başkanı değiştiremediler. MHP’yi yolundan değiştiremediler. Dolayısı ile de MHP içindeki yapıyı fitne fesatla birbirine düşürürüz diye çalışma içine girdiler. Bunlar Türkiye genelindeki güç odaklarının tabiki Alanya uzantıları. Biz bunlara aldırış etmiyoruz. Kim ne derse desin biz yolumuzda devam edeceğiz. Bu doğrultuda başkanımızla uyumlu çalışma ortamımız var. Kendisi ile istişare etme ortamımız oluyor. Belediye meclis gurubu toplantılarını birlikte yapıyoruz. Meclis toplantılarına gidip başkanımıza destek oluyoruz. Bu anlamda sıkıntı yok. Teşkilat olarak görev başındayız.”
FETÖ’CÜLERİ TEMİZLEDİK
MHP İlçe Başkanı Türkdoğan, parti içindeki muhalif kanat ve görevden alınan eski ilçe yönetimiyle birlikte hareket eden meclis üyelerinin hatırlatılması üzerine “Meclis üyelerimizle aramızda çatlak yok” dedi. Mustafa Türkdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Bunu çatlak olarak değerlendiremeyiz. Demokrasinin gereklerinden dem vuruyorlar. Yerel ölçekte siyaset yapıyoruz ama herkesin MHP bağı kadar gönül bağı, akrabalık bağı olan dostları var. Tabii seçim döneminden itibaren teşkilatın yanında olan arkadaşlarım var. Bunlar veda konuşmasında bulunmak istemişler. Bizim de açıklamamızda oldular. Bunlar MHP’de çatlağa yol açmaz. Küçük mevzulardan alıngan olmayız biz. Bu doğrultuda bu parti içindeki hiç kimseye hırs yapmayız. Bunu derken de ne kendimizi küçük görürürüz ne de dev aynasında görürüz.”  Mustafa Türkdoğan, MHP Alanya ilçe örgütü  olarak parti içindeki FETÖ’cülerin temizlendiğini de söyledi.
Son Güncelleme: 09.10.2016 22:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81