'Parlamenter sistem mi engel oluyor?

Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

'Parlamenter sistem mi engel oluyor?

Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

12 Ocak 2017 Perşembe 20:53
'Parlamenter sistem mi engel oluyor?
 Toplantı sonrasında ülke gündemine yönelik açıklamalardan bulunan Başkan Yardımcısı Mustafa Bacak, "Millet ile bu ülkeyi yönetenlerin gündemi maalesef çok farklı. Milletimizin asıl gündeminde şehitler var, işsizlik var, ahlaki ve manevi yozlaşma, kutuplaşma, gerilim var. İslam coğrafyasındaki kan, ızdırap var. Milletin gündemi böyleyken ülkeyi yönetenlerin gündeminde ise sadece Başkanlık var. Sanki bütün sorunların çözümü konusunda parlamenter sistem bir engelmiş gibi. Başkanlık sistemine geçildiği zaman tüm sorunlar çözülecekmiş gibi davranmaları maalesef milletten kopuk olduklarının en büyük göstergesidir. Siz anaların ağlamasını durduracaksınız, terörü bitireceksiniz de parlamenter sistem mi buna engel oluyor. Siz ahlaki ve manevi yozlaşmayı durduracaksınız da parlamenter sistem mi engel oluyor? Siz İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşına son vereceksiniz de, İslam Birliği'ni tesis edeceksiniz de parlamenter sistem mi engel oluyor? Elbette ki hayır. bunları yapabilmek için zihniyetin milli olması gerekir. Eğer siz hakkı değil de çoğunluğu esas alıyorsanız, küresel güçleri kendinize rehber ediyorsanız, ABD'yi AB'yi kendinize dost ve rehber ediyorsanız sisteminiz ister parlamenter sistem olsun, ister başkanlık sistemi olsun çökmeye ve parçalanmaya mahkûmdur" dedi.
'25 GÜNDE KIBRIS'I FETHETTİK'
Terörle mücadele etmek için Amerika'ya gerekli tepkinin koyulması gerektiğini söyleyen Bacak, "Terörü bitirecekseniz İncirlik'i, NATO üstlerini kapatmaya mecbursun. Bugün Güneydoğu'da öldürülen teröristlerin yaş ortalaması 16-17'dir. Fakat kimse şu soruyu sormuyor. Bu gençler 14 yıl önce kaç yaşındaydı? Bir insan 2-3 yaşında terörist olabilir mi? Biz nasıl bir gençlik yetiştiriyoruz ki bu genç 16-18 yaşına gelince devletine, askerine, polisine kurşun sıkabilecek hale geliyor? Bu soruyu soran, bunları konuşan tek parti Saadet Partisi'dir. ABD'den AB'den yüzünüzü dönmediğiniz müddetçe bu sorunları çözmeniz mümkün değildir. Biz bunu yaptık ve söylüyoruz. 70'li yıllarda 'Bana ne Amerika'dan' dedik, 25 günde Kıbrıs'ı fethettik. Ama bugün bir ilçemizi teröristlerden temizlemek için 105 gün operasyon yapıyoruz" diye konuştu. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 12.01.2017 20:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81