'Okul korkusu, kabus olmasın!'

'Okul korkusu, kabus olmasın!'

17 Eylül 2017 Pazar 20:27
'Okul korkusu, kabus olmasın!'
2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı dolayısıyla okul korkusu yaşayan öğrencilere karşı velilerin nasıl davranması gerektiğini Alanya Belediyesi Psikologlarından Esra Yemez anlattı. Yemez, “Umarım yeni eğitim hayatı hem velilerimize hemde öğrencilerimize hayırlı olur.  İki boyutlu değerlendirmek lazım. Birincisi okula yeni başlayanlar, okul hayatı devam ederken, okulların yaz tatilinin bitmesiyle bir uyum süreci yaşayan öğrencilerimiz. İkincisinden başlamam gerekirse, yaz tatilinin uzun bir süre olması, bu süre içerisinde kuralların bir parça esnetilmesi, yatış ve kalkış saatlerinde ki okula uygun olmama kısımları derken herkeste bir rehavet durumu söz konusu. Bununla ilgili okul hayatı başlamadan evde birkaç gün önce yeniden kuralların olması aileleri bir nebze rahatlatacaktır.  Bunun yanında öğretmenlerin ilk hafta uyumla ilgili biraz kural mekanizmalarını tekrar hatırlatmaları. Yine velilerin bu uyum sürecinde onları tekrar uyarma gibi davranışları olabilir. Ama çocukları çok sıkıp, despot şekilde davranmaları çocukları sıkıp, okuldan uzaklaşmalarına neden olabilir. Bu konuya çok dikkat etmeliyiz” dedi. 
‘FAZLA OTORİTER DAVRANILMAMALI’
Yeni okula başlayacak öğrencilerle ilgili de konuşan Yemez şunları söyledi: “Özellikle anneden ayrılmanın zorunlu olduğu durumlarla biz çok fazla karşılaşıyoruz. Çocukların okula gitmek istememesi, yada okulda karın  ve baş ağrıları gibi problemlerle eve dönmek istemeleri, ağlamaları, okul koridorlarında uzayıp giden annelerin olması gibi. Bu süreçler olabildikçe sıkıntılı anne ve babalar için.  Burada yapılması gereken şey. Çocuğun kendisinin bu sürece uyması gereken bir durum olduğunu ve okulun kendi isteği değil, mecburi gitmesi gereken bir yer olduğunu hatırlatmak ve bu konuda kararlı durmak gerekir.  Yine bu konuda öğretmenlerin çocuklara anlayışlı bakması ve bu konuda çok fazla otoriter davranmaları gerekir. “
 
Son Güncelleme: 17.09.2017 20:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81