'Oda başkanlarını göreve çağırıyorum'

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, ekonominin iyiye gitmediğini belirterek, “Alanyamızda birçok esnaf dükkânlarını boşaltıyor, borçlarını ödeyemiyor. Ben oda başkanları arkadaşları göreve çağırıyorum. Oda başkanları kendi kayıtlı olan üyelerinin bu tür sorunlarına biraz daha eğilsin. Bunu ülke gündemine taşısınlar. Biz CHP olarak üzerimize düşeni yaparız” dedi.

'Oda başkanlarını göreve çağırıyorum'

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, ekonominin iyiye gitmediğini belirterek, “Alanyamızda birçok esnaf dükkânlarını boşaltıyor, borçlarını ödeyemiyor. Ben oda başkanları arkadaşları göreve çağırıyorum. Oda başkanları kendi kayıtlı olan üyelerinin bu tür sorunlarına biraz daha eğilsin. Bunu ülke gündemine taşısınlar. Biz CHP olarak üzerimize düşeni yaparız” dedi.

08 Aralık 2016 Perşembe 00:29
'Oda başkanlarını  göreve çağırıyorum'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Haftalık Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Parti binasındaki toplantıya CHP İlçe Başkanı Ali Takavut başkanlık etti. Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Takavut, ekonomiye değindi. Takavut, "Ağırlıklı olarak işyerlerinin kiraları dolar ve euro. Fakat işyerleri kiracıları bugün dolar ve euro bazında kira ödeyemeyeceklerini, boşaltacaklarını da söylüyor. İşyerleri boşaltılıyor, biz de görüyoruz. Kiralık dükkanlar yazılıyor. Her gün 1-2 dükkan boşalıyor. Ben oda başkanları arkadaşları göreve çağırıyorum. Oda başkanları kendi kayıtlı olan üyelerinin bu tür sorunlarına biraz daha eğilsin. Bunu ülke gündemine taşısınlar. Dolar ve euro bazında kira ödenmeyecekse buna aracılık etsinler. İşyeri sahibi arkadaşlarımızın mağduriyetlerini bir derece giderelim. Biz de CHP olarak üzerimize düşen ne görev varsa yaparız" dedi.

'BORÇLARIN ERTELENMESİ LAZIM'
Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır'ın açıklamalar yaptığını söyleyen Takavut, "Sayın Bayındır 2017'nin 2016'dan daha kötü olacağını söyledi. Kendisi şimdiden tespit yapıyor. Bu özellikle lokomotifimiz turizm olan Alanya'da iyi bir haber değil. Bizim hükümetten beklentilerimiz var. Şu anda vatandaşlar büyük bir ödeme sıkıntısı içerisinde. Kurumlar Vergisi'nin peşin vergi var. Bunu ödeyemeyenler var. Normal vergi konusunda sıkıntılar var. SSK primini ödeyemeyen çok sayıda işveren var. Buradan çağrı yapıyoruz. 2016 ve 2017 Kurumlar Vergisi ödeme faizlerinin de bir erteleme ye gidilmesi ve yeni bir yapılandırma ile taksitlendirilmesini istiyoruz. İkinci olarak SGK'ya olan borçlarının ertelenmesi ve daha sonra bunun yapılandırılarak taksitlerle ödenmesini istiyoruz. Burada da üzerlerine faiz eklenmesini istemiyoruz. Bu CHP olarak Alanya'dan yetkililere bir önerimiz, çağrımız. Bankalar ucuz faiz ve uzun süreli yapılandırmaları artık yapmıyor. Kolay kolay işletmelere kredi açmıyor. Bu nedenle odalar aracılık yapıp kendi üyelerinin bankalarla olan problemlerinde veya kredi kullanma konularında yardımcı olmalarını istiyoruz. Bunlar hayati önem taşıyan şeyler.

'EKONOMİ İYİYE GİTMİYOR'
Sözlerine devam eden Takavut şunları söyledi: "2015'de Ocak-Ekim ayları arasında protesto edilen senetlerde 7 milyar TL'lik, 2016'nın aynı döneminde bu oran 8,5 milyar TL'ye çıkmış. Karşılıksız çeklere bakacak olursak 2015'de Ocak-Ekim ayları arasındaki rakam 21,9 milyar TL iken, 2016'da Ocak-Ekim ayları arasındaki karşılıksız çekin toplamı 23,1 milyar TL. Buradan bana, 'Ekonomi iyidir' diyen yetkililer bu rakam karşısında ne söyleyebilirler? Bugün her şeyi güllük gülistanlık göstermek, 'Ekonomi iyiye gidiyor. Daha da güzel olacak' diyenler bu rakamları göz önüne alsınlar. Kendimizi kandırmaya gerek yok. Ekonomi iyiye gitmiyor. Ekonomi çöküş içerisinde. Atatürk, 'Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça, o ülke bağımsızlığını koruyamaz" demiş. Şu anda biz neredeyse o duruma düşmüşüz. Şu anda elbirliğiyle tüm ülkedeki ekonomik krizin nasıl aşılacağını, bu işe kafa yoracak tüm siyasi partileri bir araya getirmek lazım. 'Ben yaptım, oldu bitti. Biz iyi biliriz' demekle bu iş olmaz. Tüm siyasi partilerdeki ekonomistlerin söylemlerine özen göstermek lazım. Alanya'da işler iyi gitmiyor. Ekonomi çok kötüye gidiyor."

'BU İŞ NE ZAMAN BİTECEK?'
2011'de temeli atılan Dim Barajı Uğrak Sulama Suyu Projesi'ne de değinen Takavut, "Bu proje 2013 Haziran'ında teslim edilecekti. Şu anda 2016 Aralık ayındayız. Dim Çayı Barajı'ndan Kargıcak'a kadar bir hat var. Kargıcak'tan sonra Uğrak'a kadar sulama suyu ile ilgili bir proje var. Şu anda Dim Çayı Barajı'ndan Kargıcak'a kadar olan mesafe 17 kilometre. Bir araştırma yaptık. Daha orada 5 kilometrelik bir hat bile döşenmemiş. Uğrak'a kadar olan mesafe zannedersem 50 kilometreden aşağı değil. Daha 17 kilometrelik bir sulama hattının 5 kilometresi bitmemişken bu iş ne zaman bitecek? Uğrak bölgesindeki muza yönelik kapalı sera çiftçileri bu konuda rahatsız. Susuzluk had safhaya ulaşıyor" diye konuştu.

- Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 08.12.2016 00:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81