'Milletin hakkını aramaya devam edeceğiz'

'Milletin hakkını aramaya devam edeceğiz'

20 Kasım 2017 Pazartesi 20:33
'Milletin hakkını aramaya devam edeceğiz'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın EXPO alanının çekim merkezi haline gelmesi için “yeni projeler düşünüyoruz” açıklaması ve EXPO alanının gelir-gider durumuyla ilgili soru önergesini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba yanıtladı.  Fakıbaba, Budak’ın 5 soruluk önergesine, “EXPO 2016 Antalya Fuar Alanı, Özelleştirme Yüksek Kurulunun 20.03.2017 tarih ve 2017/10 sayılı kararı ile 31.12.2022 tarihine kadar özelleştirme kapsamına alınmıştır. EXPO 2016 Antalya Fuar alanı organizasyon sonrasında, sergi alanı tüm yapısal ve bitkisel unsurları ile ziyarete açık tutularak, Antalya’ya ve ülke turizmine hizmet vermeye devam etmektedir” karşılığını verdi.
FATURAYI MİLLET ÖDÜYOR
Bakan Fakıbaba’nın somut soruları yanıtsız bırakmasına tepki gösteren Budak, “Bir yandan da EXPO alanı 2022’ye kadar özelleştirme kapsamına alınmış durumda, bir yandan AKP Genel Başkanı, 1,7 milyar TL harcandığı halde çekim merkezi haline getirilemeyen EXPO alanını, yeni projelerle çekim merkezi yapacaklarını söylüyor. EXPO Antalya alanı, satılabilsin diye mi çekim merkezi haline getirilecek? Dünyada EXPO alanlarının tamamı cazibe merkezi olmuştur. Ülkelerine, bulunduğu bölgeye ciddi katkılar sağlamıştır. Antalya EXPO bir cazibe merkezi olabildi mi? Cazibe merkezi olabilseydi, böyle geleceği belirsiz olur muydu ya da yeni projelerden söz edilir miydi? Türkiye, Antalya böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Büyük umutlarla ve beklentilerle gerçekleştirilen EXPO Antalya, AK Parti Hükümetlerinin yanlış tercihleri nedeniyle ülkemize ve Antalya’ya büyük bir maliyet çıkardı. Bu maliyet halkımızın sırtına yıkıldı. Bakanlar değişiyor, soruları yanıtsız bırakılması tutumu değişmiyor. Sergi için yapılan harcamaya karşılık ne gelir elde edildi belli değil. Sergi bittikten sonra ne kadar harcama yapıldı, ne gelir sağlanıyor belli değil. Ne proje yapılacak onlar da belli değil. Hani milli irade her şeyin üstündeydi? Milletin cebinden çıkanların hesabı neden millete verilmiyor. Veremezler. Çünkü ortada büyük bir fiyasko var. Biz millet adına sormaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Son Güncelleme: 20.11.2017 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81