'MANİPÜLE EDİLİYOR!'

Antalya Valiliği, kamuya açık piknik alanlarında ve park halindeki araçlarda alkol almayı yasakladı.

'MANİPÜLE EDİLİYOR!'

Antalya Valiliği, kamuya açık piknik alanlarında ve park halindeki araçlarda alkol almayı yasakladı.

28 Nisan 2017 Cuma 21:04
'MANİPÜLE  EDİLİYOR!'
Yasağa uymayanlar hakkında Kabahatler Kanununa göre işlem yapılacak. Turizm sezonu öncesi açıklanan bu karar il genelinde sansasyona neden oldu. Bunun üzerine valilik yeni bir açıklama yaparak kararın manipüle edildiğini belirtip gerekçelerini aktardı.


KAMUYA AÇIK ALANDA YASAK
Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Valiliği’nin emriyle kamuya açık alanlarda alkollü içki içilmesinin yasak olduğu belirtildi. Açıklamada, çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol alınmasının Valilik kararıyla yasaklandığı duyuruldu. Valiliğin yasağa uymayanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesini ihlalden işlem uygulanacağı bildirildi. Kanun maddesini ihlal ederek aykırı hareket eden kişiye 100 lira idari para cezası veriliyor.

HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Alkol yasağı açıklamasının ardından gözler turizmcilere verildi. Turizmciler bu açıklamayı diğer ülkelere anlatmaya çalıştıklarını aktarırken Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Antalya'da daha önce içki içilen ancak şimdi içilemeyen bir yer olmadığını söyledi. Açıklamanın sansasyon oluşturmasının ardından Valilik yeniden bir açıklama yaparak kararın alkol tüketilen mekanlara yönelik hiçbir düzenleme getirmediği vurgulandı. Valilik, buna rağmen ‘turizmi bitirecek’, ‘alkol içilmeyecek’, ‘özgürlükler kısıtlanacak’ gibi manipüle edici ve gerçeği yansıtmayan haberler yapıldığını ifade etti.

‘KARAR BİR YASAKLAMA DEĞİL’
Yeni açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülkemiz turizminin başkenti olan Antalyamız başta olmak üzere, dünyanın her yerinde turistler, kendisinin ve bulunduğu çevrenin rahatsız edici olmamasını ve güvenli olmasını ister. Bu güzel kentin ülkemiz adına üstlendiği misyonun, turizm açısından taşıdığı önemin ve diğer hassasiyetlerin farkında olan ve bunun gereğini yerine getiren bir yönetim anlayışı çerçevesinde ve tamamen mevcut yasalardaki düzenlemeler ışığında alınan bahse konu kararın, bir yasaklama değil, aksine insanlarımızın rahatsız edilmeyecekleri bir ortamda ve özgürce yaşamalarını sağlamayı hedeflediğini tekraren vurgulamak isteriz”
Son Güncelleme: 28.04.2017 21:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81